Nepovedený žert, omlouvá Sobotkovy výroky o stáří Paroubek

06.08.2012 20:40

Bohuslav Sobotka na svém facebookovém profilu označil některé kandidáty na post prezidenta za „partičku mocichtivých sedmdesátníků“. Jiří Paroubek to omlouvá jako nepovedený žert. Podle něj seniorům naopak škodí vláda včetně Karla Schwarzenberga a Karolíny Peake.

Nepovedený žert, omlouvá Sobotkovy výroky o stáří Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

„Berme to jako mladickou nerozvážnost. Nevěřím, že by B. Sobotka něco takového myslel vážně, spíše to byl nepovedený žert,“ hodnotí výrok Bohuslava Sobotky na adresu prezidentských kandidátů Jiří Paroubek.

Pozastavuje se naopak nad reakcemi na tento status na Facebooku, konkrétně nad Karlem Schwarzenbergem a Karolínou Peake. „Oba se shodně a tvrdě zastávají generace, do níž jeden z nich patří a druhý k ní má zhruba stejně daleko, jako Bohuslav Sobotka. Neměli bychom však zapomínat, že to jsou právě Karel Schwarzenberg a jeho TOP 09 a Karolína Peake a „její“ uskupení LIDEM, o které se opírá současná vládní koalice,“ píše na svém webu VašeVěc.cz Paroubek.

Podle něj se zdaleka nedá říct, že by se vláda chovala k seniorům shovívavě. Právě proto odsuzuje kritiku ze strany šéfů stran TOP 09 a LIDEM. „Ve vší úctě k ministru zahraničí i paní Peake, ale zrovna oni by nyní měli sedět se založenýma rukama a šoupat nohama,“ míní Paroubek.

„Když před volbami v roce 2010 došlo k napadení představitele ČSSD, shodou okolností B. Sobotky, pan Schwarzenberg mimo jiné hovořil o přehnané hysterii a soustředil se na přemlouvání báby a dědka. To aby nevolili levicové strany. O tom, že bábu a dědka pravice pak oholí na kost, o tom už raději pomlčel. A tehdejší předseda Věcí veřejných Radek John za tichého mlčení tehdy ještě véčkařky paní Peake hovořil dokonce o tom, že si za to ČSSD vlastně může sama. Tolik jen k morálnímu apetitu výše uvedených,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…