Nepřímo a opatrně, ale přeci. Vyřazený socialista podpořil Jiřího Dolejše

15.10.2012 15:40

Před druhým kolem senátních voleb na Praze 8 se rozhodl nejsilnější z „poražených“ Martin Potůček jednoznačně podpořit jednoho z kandidátů, kteří postoupili do druhého kola. Podpořil komunistického kandidáta Jiřího Dolejše, zatímco u jeho soupeřky Daniely Filipiové má prý pochybnosti, zda je schopna svůj obvod dobře reprezentovat.

Nepřímo a opatrně, ale přeci. Vyřazený socialista podpořil Jiřího Dolejše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Profesor sociologie Martin Potůček kandidoval za koalici ČSSD, lidovců a zelených a do druhého kola nepostoupil pouze o několik desetin procenta. Na debatách a veřejných diskusích všech kandidátů prý zjistil, že s Jiřím Dolejšem si celkem rozumí. „Na společných veřejných diskusích kandidátů s občany před prvním kolem senátních voleb nebyla stanoviska Jiřího Dolejše vzdálená mým,“ sdělil na svém webu.

Zato názory kandidátky ODS Filipiové prý neměl možnost poznat, protože se kandidátských diskusí nezúčastňovala, ačkoliv byla zvána. „Zároveň mi není neznámo, že její dosavadní účast na hlasováních v minulém období v Senátu byla jen třetinová, takže si kladu otázku, zda dokáže odpovědně reprezentovat zájmy občanů, které v Senátu zastupuje,“ uvedl neúspěšný kandidát.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …