Neprošlo jen tak: Úder na ČT po pořadech o Babišovi

07.09.2021 9:46 | Ze sítí

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se na svém twitterovém profilu obul do České televize. Podle něj se zapojila do antibabišovské kampaně před volbami, a to ve prospěch opozice.

Neprošlo jen tak: Úder na ČT po pořadech o Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

„ČST Praha se zcela evidentně zapojila do antibabiš kampaně ve prospěch opozice. Finance vynaložené na pořady 168 000 hodin a Prokurátoři ČST by měly být zahrnuty do nákladů volební kampaně opozice. A nezapomenout započítat i náklady na pohádkový volební potenciál!“ napsal Ovčáček na svém twitterovém účtu. ČST Praha dlouhodobě Ovčáček nazývá právě Českou televizi. 168 000 hodin je Ovčáčkův název pro pořad 168 hodin moderátorky Nory Fridrichové a Prokurátoři ČST jsou Reportéři ČT.

ČST Praha se zcela evidentně zapojila do antibabiš kampaně ve prospěch opozice.

Finance vynaložené na pořady 168 000 hodin a Prokurátoři ČST by měly být zahrnuty do nákladů volební kampaně opozice.

A nezapomenout započítat i náklady na pohádkový volební potenciál!

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) September 6, 2021

Nedělní pořad 168 hodin se totiž mimo jiné věnoval i kauze Čapí hnízdo Andreje Babiše, Reportéři ČT taktéž. Zde tentokrát dostal prostor jak premiérův syn Andrej Babiš mladší, tak lékařka Dita Protopopová. Andrej Babiš mladší promluvil o tom, jak si ho otec zavolal do kanceláře. Poslední slovo dostal nejvyšší státní zástupce Igor Stříž, který popsal jedinou možnou cestu, jak kauza Čapí hnízdo může skončit. Andrej Babiš je v ní obviněn ze spáchání dotačního podvodu.

A proč Ovčáček naráží na výsledky volebního potenciálu? Největší volební potenciál před říjnovými sněmovními volbami má totiž podle průzkumu pro Českou televizi koalice Spolu, sdružující ODS, lidovce a TOP 09. Pokud by jí dali hlas všichni lidé, kteří její volbu v současnosti zvažují, získala by až 31,5 procenta. Vyplývá to ze zveřejněných výsledků průzkumu firmy Kantar CZ a Data Collect.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…