Nerušme Senát, ale sněmovnu, navrhuje Týden

11.02.2012 15:07

Komentátor serveru Týden.cz Miloš Cihelka navrhuje překvapivé řešení toho, že Česká republika funguje se zbytečným luxusem dvoukomorového parlamentu a našel zajímavý způsob, jak ušetřit.

Nerušme Senát, ale sněmovnu, navrhuje Týden
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Jednoznačným argumentem pro zrušení Poslanecké sněmovny je fakt, že senátorů je potřeba pouze 81, zatímco poslanců 200. Navíc je počet senátorů lichý, tudíž nikdy nedojde k volebnímu patu.

Zbavíme se volebních patů i mlčících pobíračů peněz

„Do zákonodárného sboru se potom nebudou, skryti na kandidátce za jakžtakž známými lídry, dostávat různé pochybné existence, komické figurky či mlčící pobírači nadstandardních platů. Budou-li mít politické strany možnost nominovat jen 81 kandidátů, dají si zatraceně bacha, koho do soutěže vysílají,“ myslí si Cihelka.

„Věková hranice pro zvolení 40 let a menší počet křesel zabrání, aby do parlamentu pronikly nezralé osobnosti posháněné pomocí inzerátů nebo rekrutované na železnici. Adolescenti totiž často ve vysoké politice zvlčí, neuváženě se zadlužují u svých chudých strýčků nebo z dlouhé chvíle účinkují v různých lechtivých nahrávkách,“ dodává autor s tím, že gerontokracii zase zabrání tvrdý souboj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…