Neskutečné svinstvo! odplivl si Ovčáček nad netradičním komentářem k masakru v Paříži z pera Ukrajince

16.11.2015 8:31

„Po masakru v Paříži by měl Západ přestat flirtovat s proruskými teroristy,“ vyzývá ve svém komentáři pro Lidovky.cz ukrajinský vojenský analytik a novinář Mychajlo Samus. Podle něj totiž „proruští pravoslavní teroristé z Doněcké a Luhanské lidové republiky“ představují pro Západ stejnou hrozbu jako islámští radikálové. „Neskutečné svinstvo,“ odsoudil komentář mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček.

Neskutečné svinstvo! odplivl si Ovčáček nad netradičním komentářem k masakru v Paříži z pera Ukrajince
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Paříži při teroristických útocích zemřelo 129 lidí. Celé město truchlí

Ukrajinský novinář poukazuje na to, že francouzská tragédie dokonale zapadá do strategie Moskvy destabilizovat situaci v EU. „Maximální destabilizace situace v EU, která bude stále více nahlodávat evropskou a euroatlantickou soudržnost a rozdmýchávat konflikty na Blízkém východě i v jiných regionech světa – to je to, co Kreml potřebuje,“ míní.

Samus dále uvádí, že teroristické útoky v Paříži, kterým nedokázaly tajné služby zabránit, naplno ukázaly, že k podobné situaci může dojít v jakékoliv zemi. Neměli bychom však prý zapomínat, že stejné nebezpečí představují pro Západ vedle islámských radikálů i „proruští pravoslavní teroristé z Doněcké a Luhanské lidové republiky“.

„Jak jedni, tak druzí bez přemýšlení zabíjejí tisíce mírumilovných Evropanů na základě svých ideologických postulátů. Jedni i druzí házejí rukavici do tváře civilizovaného světa a opovrhují evropskými hodnotami. Jedni i druzí považují Evropany za „zvrácené bytosti“, varuje ukrajinský novinář s tím, že by měl Západ přestat „flirtovat“ s proruskými „teroristy“ ve snaze „zmrazit“ ruskou hrozbu.

Celý komentář ZDE

Komentář ukrajinského novináře neunikl pozornosti hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který tento počin tvrdě odsoudil. „Tento komentář už je jen a jen neskutečné svinstvo napsané extremistou,“ konstatoval mluvčí prezidenta Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …