Nestihli jsme uříznout hlavu Zemanovi, prozrazuje o své akci Konvička

21.08.2016 19:30

Martin Konvička je prý spokojen. Dokázal vyděsit lidi a v den výročí počátku sovětské okupace jim ukázat, že dnes existují i další ohrožení svobody. K dokonalosti akce snad chybělo jen jedno. Konvička a spol. už prý nestihli symbolicky uříznout hlavu prezidentu Zemanovi.

Nestihli jsme uříznout hlavu Zemanovi, prozrazuje o své akci Konvička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

Ačkoli Konvička svou akcí vyděsil některé Pražany a návštěvníky hlavního města, těžkou hlavu si z toho nedělá. Jako aktér prý nemůže posoudit, zda někomu způsobil nějaká traumata. On a jeho kolegové prý ukázali lidem to, co jim ukázat chtěli. Předvedli jim, jak by mohl vypadat počátek moderní okupace země pod taktovkou islamistů.

„Akce v podstatě byla dokončena. V plánu už bylo jen vyvrcholení, kterým mělo být uřezání hlavy odpůrci islámu a následný odjezd na Pražský hrad, kde jsme chtěli uřezat hlavu největšímu odpůrci islámu v Evropě – Miloši Zemanovi. To samozřejmě pouze symbolicky. Chtěli jsme to vlastně asi tři minuty poté rozpustit. Bylo to tedy dokončené,“ prozradil v rozhovoru pro Lidovky.cz.

Celý rozhovor naleznete zde.

Jelikož je s průběhem akce prakticky spokojen, její opakování nechystá. Dojde pravděpodobně na jiné plány, ale Konvička odmítl přesněji prozradit, jaké nové plány má na mysli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…