Netočí se, není proud. Německá větrná turbína v plamenech

29.12.2022 19:52 | Ze sítí

Stometrová větrná turbína v německém městečku Losheim am See na větrné farmě GalgenBerg se ve středu večer ocitla v plamenech. Svědci slyšeli hlasité rány a viděli šlehající plameny, uvádí německý list Bild.

Netočí se, není proud. Německá větrná turbína v plamenech
Foto: Twitter
Popisek: Hořící stometrová větrná turbína v německém městečku Losheim am See

Podle policie byl požár ve větrné elektrárně nahlášen večer krátce po 23. hodině. „Přijali jsme více než dvacet tísňových volání,“ uvedl šéf hasičů obce Andreas Brausch pro Bild. „Svědci slyšeli hlasité rány a viděli šlehající plameny,“ dodal. Jen hasiči nasadili čtyřicet lidí a několik policistů. 

Jelikož na přilehlou silnici dopadaly trosky, byla zcela uzavřena. Vítr o rychlosti 50 až 60 km/h činí požár navíc nebezpečným. Trosky mohou být v důsledku toho odhozeny do velké vzdálenosti. Hašení požárů ve velkých výškách není pro hasiče z městečka v Sársku, kteří na Twitteru zveřejnili fotografii hořící větrné turbíny, každodenní záležitostí. Jednalo se o mimořádný a komplikovaný případ. Na snímku jsou vidět jiskry, které víří nocí, a stoupající černý dým.

 

 

Navzdory vzdálenosti je na zemi jasně vidět rudá záře ohně. V tomto okamžiku pravděpodobně dopadly na zem hořící ulomky. „Kvůli výšce nemůžeme dělat nic jiného než nechat oheň kontrolovaně dohořet,“ řekl hasič Brausch pro Bild.

Podle informací na Twitteru musela být silnice L377 mezi Losheimem a obcí Rissenthal dnes na několik hodin zcela uzavřena. 

Příčina je zatím nejasná. Nejsou k dispozici ani informace o rozsahu škod způsobených požárem. Je zřejmé, že škody na větrných elektrárnách se mohou rychle vyšplhat na statisíce eur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Putin, to jistě udělal Putin., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepatriot1955 , 29.12.2022 20:14:52
A teď si představte, kdyby tu byla válka. Tak by celé to zelené šílenství kleklo během jednoho dne.

|  6 |  1

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…