Zahradník uvádí, že problém s plýtváním potravin, je hlavně problém vyspělého světa. Máme se prý samy porozhlédnout při nákupu v supermarketech, kolik lidí před sebou tlačí přeplněné vozíky. Za zamyšlení tedy stojí, kolik z toho jídla sníme a kolik se vyhodí. Z druhé strany Zahradník podotýká, že v některých částech světa nemají lidé pro změnu co jíst.
Abychom podle Zahradníka zamezili plýtvání, nelze nařídit lidem v rámci státu, kolik si mohou koupit jídla, ale je nutné, aby si jednotliví lidé uvědomili, kolik toho opravdu mohou sníst a být tak šetrnější.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: ste