Nevypočítatelný Trump nemá mít přístup k tajným informacím, vykládal do médií Joe Biden

06.02.2021 17:13

Prezident Spojených států má přístup ke zprávám tajných služeb. Platí to i o bývalých prezidentech USA. I ti dostávají citlivé informace, ke kterým se dostane jen pár Američanů. Exprezidenti přístup k informacím tajných služeb nemají ze zákona; je jen slušným zvykem jim je předávat. Ale 46. prezident Joe Biden teď tvrdí, že jeho předchůdce Donald Trump tyto citlivé informace dostávat nemá. Zde je důvod.

Nevypočítatelný Trump nemá mít přístup k tajným informacím, vykládal do médií Joe Biden
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezidentští kandidáti Donald Trump a Joe Biden

Anketa

Koho z těchto kandidátů byste volili za prezidenta republiky?

hlasovalo: 13182 lidí

O prezidentovi Spojených států amerických se často mluví jako o nejmocnějším politikovi na planetě. Jeho moc plyne také z toho, kolik informací se k němu dostává, a to i informací od tajných služeb. K těm se mnoho Američanů nedostane.

Do vybraného klubu těch, kteří informace tajných služeb na stůl dostávají, patří i bývalí žijící prezidenti USA, k nimž se dnes počítají Donald Trump, Barack Obama, George W. Bush a Jimmy Carter.

Prezident Joe Biden dal však v rozhovoru s novinářkou televize CBS Norah O'Donnell najevo, že konkrétně Donald Trump by už neměl mít přístup k informacím tajných služeb.

„Měl by exprezident Trump nadále dostávat zprávy tajných služeb?“ zeptala se novinářka.

Infobox

Prezident USA Joe Biden

Joe Biden

Joseph Robinette „Joe“ Biden, narozen 20. listopadu 1942. Senátorem za stát Delaware byl poprvé zvolen v roce 1972 ve věku 29 let. Jako předseda zahraničního výboru Senátu podporoval nálety na Jugoslávii stejně jako invazi do Iráku. Funkci vykonával až do roku 2009, kdy se stal viceprezidentem Baracka Obamy. Jako viceprezident se zviditelnil zejména bojem za práva sexuálních menšin, ale rovněž skandály s podnikáním jeho rodiny na Ukrajině v čase, kdy podporoval tamní Majdan. V roce 2020 získal prezidentskou nominaci Demokratické strany a volby pak vyhrál rekordním ziskem 81 283 098 hlasů, o 10 milionů více, než kdokoliv před ním.

„Myslím, že ne,“ odpověděl jasně Biden.

„Proč ne?“ otázala se novinářka.

„Kvůli jeho nevypočitatelnému chování,“ odvětil Biden.

Prezident prý nechce spekulovat, jak by Trump tajné zprávy využil, ale nechce mu je poskytovat už proto, že se obává, že Trump by mohl některé informace pustit na veřejnost.

  • Rozhovor prezidenta Bidena s reportérkou televize CBS naleznete zde

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…