Než se setkali Babišové: Jak Klusák s Novotným sháněli pro mladého papír na hlavu

03.09.2021 6:43

O velký rozruch se ve čtvrtek postaral premiérův syn Andrej Babiš mladší, když narušil zahájení kampaně ANO v Ústí nad Labem a slovně na svého otce útočil. Světlo novinářů padlo i na jeho doprovod, kterým byl režisér Vít Klusák. Mnohými je dnes podezírán, že Babišem juniorem manipuluje, a ač oba tvrdí, že šli náhodně kolem, šlo o předem připravenou akci. Nyní Klusák dostal prostor svou tezi obhájit v rozhovoru pro iROZHLAS. Podrobně popsal, co celému incidentu předcházelo. Do celé kauzy se zapojil také řeporyjský starosta Pavel Novotný, který režisérovy argumenty potvrdil.

Než se setkali Babišové: Jak Klusák s Novotným sháněli pro mladého papír na hlavu
Foto: Twitter Andreje Babiše juniora
Popisek: Setkání Andreje Babiše s jeho synem.

Klusák popisuje, že asi před čtrnácti dny byl Andrejem Babišem mladším požádán, jestli by jej nedoprovodil do Ústí, kde měl setkání s jedním klinickým psychologem. Tu cestu skutečně vykonali, dopoledne byli v Ústí, Andreje tam dovezl.

Původní zdroj ZDE.

Informaci o tom, že Babiš junior skutečně hledal psychiatra, který by mu udělal nezávislý posudek na duševní zdraví, potvrzuje i tweet řeporyjského starosty Pavla Novotného datovaný z 29. července. Sám se mu snažil nějakého sehnat prostřednictvím sociální sítě.

„Mám statečného, DUŠEVNĚ ZDRAVÉHO kámoše Andreje Babiše juniora. Přijel osobně převzít medaili. Zasloužil si přijetí s nejvyššími poctami! P.S: Hledá se CZ psychiatr, co udělá posudek a nebojí se Bureše!“

 

 

Ještě předtím se na narozeninách kolem Babiše juniora pohybovala bývalá ministryně Džamila Stehlíková, která je profesí psychiatr. U ní pánové nejspíš neuspěli, takže se Babiš junior musel vypravit za psychologem Karlem Kaufnerem.

 

 

Tento oddaný fanoušek TOP 09, který se na sociálních sítích chlubí fotografiemi s Markétou  Pekarovou Adamovou, pak měl synovi premiéra vystavit papír, na základě kterého pak při konfrontaci u zámku Větruše tvrdil otci, že je duševně zcela zdráv.

 

 

Klusák uvedl, že na mítinku hnutí ANO se ocitli neplánovaně. „A později, když jsem ho opět vyzvedával a měli jsme se vydat na Prahu, tak jsem navrhl, že si dáme polévku. A protože jsem ve Větruši točil Ano, šéfe!, tak jsem navrhl, že zajedeme tam,“ uvedl.

I zde se do věci zapojil Novotný – Klusákovi a Babišovi mladšímu svědčí, že v Ústí nad Labem chtěli původně pouze poobědvat.

„Považuji se za přítele Víta Klusáka i A.B. juniora. Prvního znám deset let, druhého rok a půl. Jsem veřejný činitel. Snažím se nelhat. Vítek s Andrejem tam fakt byli na obědě. Nikdo netočil žádný dokument. Sám jsem pro podobnou příležitost vyráběl A.B. jr. tričko. Neměl ho. Byla to náhoda,“ postavil se za oba pány ve svém tweetu.

 

 

Dále se Klusák hájí, že ani natáčení celé konfrontace nebylo v jeho zájmu. Nakázal mu to sám Babiš junior. „Když jsme tam dojeli, tak parkoviště bylo plné policistů. A Andrej říká: Co se tady děje? Tak jsme zašli na recepci hotelu. A pan recepční nám pobaveně řekl, že je tady start kampaně hnutí ANO. A Andrej řekl: Vytáhni telefon a toč. A já už jsem potom jenom sledoval, co se děje,“ uvedl.

Poté už následoval dobře známý příběh. Babiš junior si to namířil přímo za svým otcem. Z bezprostřední blízkosti nejdříve premiéra familiárně pozdravil – „Tati, ahoj, otec, tady! Andrej mladší, dobrý den“ – a pak se ho zeptal, jak se cítí, když spolu s Petrem Protopopovem „ublížil svému synovi“. Ptal se, jaké to je, vidět svého syna tváří v tvář.

Řekl mu: „Ty máš dneska narozeniny, já jdu právě od psychologa a mám soudního znalce, který mě vyšetřil. Jak se cítíš mě nyní vidět? Co může být lepší dárek k narozeninám než to, že jsem v pořádku.“ Pak mu vzkázal, že se ještě uvidí. „Budu se bránit, budu bojovat. A dělám to nejen za sebe, ale i druhé lidi kolem mě.“ Bojovat bude podle svých slov jen na dálku, protože ho uvidí v médiích.

„Přeji ti hodně štěstí v tvé kampani a oblbování českého národa tvojí sekty ANO,“ rozhorlil se Babiš junior. 

Premiér bezprostředně reagoval na situaci slovy: „Já jsem se o svého syna vždy co nejlépe staral a média a politici ho zneužívají v boji proti mně. Víme, kdo ho nabízí novinářům,“ uvedl, že jeho syn se bohužel stal jistým nástrojem politikaření.

Později se k tématu rozpovídal večer téhož dne pro televizi Nova. „Můj syn je rukojmím toho podvodníka Víta Klusáka,“ opřel se Babiš do režiséra, který stojí za filmy jako Český sen, V síti nebo Matrix AB.

Právě s Klusákem Babiš mladší do Ústí nad Labem přijel. Podle režiséra se tam objevili náhodou, celý střet otce a syna po celou dobu zaznamenával. „Já jsem viděl, že můj syn se na všechno ptá: Víťo, můžeme? Tomu příběhu, že tam byli náhodou, nikdo neuvěří,“ řekl Babiš večer Nově.

O syna má velký strach, protože je jím manipulováno. „Mám velký strach o mého syna, mám strach o jeho zdraví, on je manipulován skupinou lidí, kteří ho zneužívají k politickému boj proti mně,“ uvedl také premiér, který do této „skupiny podvodníků“ zahrnul i novináře Pavla Šafra, jehož označil za psychopata. „Mám o syna strach, doufám, že se mu nic nestane,“ poznamenal závěrem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …