Neziskovky placené z USA! Ministryně Šlechtová zakročila

27.08.2017 14:35

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz ohradila proti slovům šéfkomentátora serveru Jana Lipolda.

Neziskovky placené z USA! Ministryně Šlechtová zakročila
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

Lipold si ve svém komentáři totiž dovolil vůči ministryni zhodnocení, že žije mimo realitu. „A tvrdí to proto, že si dovolila prohlásit, že zájmy občanů mají v demokracii hájit jejich volení zastupitelé, v tomto konkrétním případě zastupitelé na úrovni obce, a ne samozvané neziskové organizace,“ poznamenala k tomu ministryně. 

Podle Lipolda je totiž něco takového úplná utopie. „Politici jsou podle něj i na úrovni obce zkorumpovaní, prosazující zájmy developerů,“ konstatuje Šlechtová a dodává svůj výklad. „Takže podle pana Lipolda jsou demokratické volby k ničemu, naše zájmy nejlépe uhájí neziskové organizace typu Greenpeace. Zásadně nezkorumpovaní a nezfanatizovaní lidé, kteří přivázaní k řetězu bojují jednou proti dálnici, podruhé proti jaderným elektrárnám,“ sdělila ministryně.

Anketa

Dělá Robert Fico dobře, když chce Slovensko přivést do tvrdého jádra EU?

5%
80%
hlasovalo: 6702 lidí

Celý komentář Karly Šlechtové ZDE.

Ve své kritice kometátora pak pokračovala, že asi nikdy neslyšel o nejslavnější americké ekologické organizaci Sierra Club, na kterou se v roce 2012 provalilo, že její svatý boj proti jádru a uhlí sponzorují 26 miliony dolarů američtí plynaři. „Neví, že existují neziskovky založené lobbisty, kteří se živí výpalným od stavebních firem. To v jeho zeleném světě neexistuje,“ řekla ironicky Šlechtová.

„Tvrdit ale, že naše zájmy mají hájit nikým nevolení fanatičtí aktivisté místo ve volbách řádně vybraní zástupci obce, mi přijde jako mnohem větší a nebezpečnější utopie. Podle pana Lipolda by totiž měla místo zkorumpované demokracie nastoupit nejspíš osvědčená osvícená vláda – jako byli Robespierre a Danton, Trockij nebo Lenin...,“ zakončila. 

Celý komentář Jana Lipolda ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…