Neziskovky se bojí DPP. Může prý dojít až k násilí

12.03.2012 18:52

Šéf české Transparency International David Ondráčka se obává, že kauza kolem pražského dopravního podniku by se mohla vyostřit až k násilným akcím. Hovoří o tom prý různá sledování a protikampaně, kterých jsme již byli svědky.

Neziskovky se bojí DPP. Může prý dojít až k násilí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„To ukazuje, o jak velké peníze třeba v případě toho pražského dopravního podniku jde,“ vysvětloval David Ondráčka v Impulsech Václava Moravce. Narážel na kauzu kolem Dopravního podniku Praha, kdy advokátní kancelář Šachta & partners podala žalobu na Nadační fond proti korupci.

„Já si myslím, že je zřejmé, že praktiky, které využívá ona advokátní kancelář, jdou dalece za hranu toho, co by bylo přijatelné. Obávám se, aby to nedošlo až příliš daleko, a nebyli jsme svědky dokonce nějakých násilných věcí,“ varoval šéf české pobočky Transparency International.

„Když se podíváte trošku pod pokličku toho, jak se to všechno hraje a kolik peněz jsou schopni nainvestovat do sledování, do protikampaní, sbírání kompromitujících materiálů, tak mám obavu, že to nemusí dopadnout dobře,“ dodal.

Samotná česká politika prý ale není na tom s korupcí nějak výrazně špatně. „Funguje tady vazba volič versus politik mnohem přísněji než dříve,“ ujišťoval v rádiu. Podle Vondráčky politik, který se dostane do palby problémů, rychle vyklízí pole. Sice jsou zde dále osobnosti, které zůstávají na svých postech, ale není jich tolik. „Pan Kalousek vydržel hodně, Vondra s ProMoPrem z toho dokázal vybruslit...“ vyjmenovával. „Zasloužil by si výbornou známku za krasobruslení,“ dodal žertem.

Ani v kauze Věcí veřejných a především Víta Bárty nevidí Ondráčka velký problém. „Je to už skoro folklór a my jsme si zvykli na tyto pikantnosti,“ popsal soudní proces. „Sledujeme pohřeb Věcí veřejných v přímém přenosu,“ zhodnotil ho. Přesto se však obává, že to ve výsledku může vést ke znechucení lidí z politiky a nových stran.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…