Nezralá mládež, povýšení vzdělanci. Alexander Tomský utřel bohatého přítele Tomáše Halíka

01.11.2016 10:37

Politolog Alexander Tomský se na stránkách MF Dnes pustil do polemiky s pražským stavitelem Luďkem Sekyrou, který prý tvrdí, že intelektuálové by měli bránit společnost svým nezávislým kritickým rozumem před škodlivými populisty. Představa intelektuálů-obránců je ale dle Tomského úplně mimo. Sekyra se často chlubí svými kontakty s Tomášem Halíkem.

Nezralá mládež, povýšení vzdělanci. Alexander Tomský utřel bohatého přítele Tomáše Halíka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Alexander Tomský

Tomský poukazuje na to, že mezi intelektuály je v módě strašit tím, že hrozí kolektivní hysterie, vzpoura davů a že přicházejí strašliví vůdci, kteří se ztotožní s lidem jako paša Erdogan. Intelektuálové ale dle politologa vůbec netuší, že takovou netolerantní autoritativní vládu již máme.

„Téměř celá západoevropská elita, vládnoucí strany a větší část médií vytvořily jeden proud a jednu ideologii jedné koalice – jakési národní fronty tzv. hlavního proudu, a kdo nesouhlasí, tomu nezbývá než volit ty nebezpečné vulgární populisty,“ myslí si Tomský.

Politolog sám dlouhá léta potkává občany, kteří mají pocit, že se svět zbláznil a establishment elity se svými přisluhujícími intelektuály uráží jejich zdravý rozum.

„Kde vidí Sekyra odvahu a nezávislost dnešních intelektuálů? Odjakživa slouží každému utopickému režimu a napadají pragmatické režimy, jako je ten v Británii. Pár nonkonformních disidentů, jež dává za příklad, to byla na sklonku zmírajícího komunismu velká výjimka,“ upozorňuje Tomský.

Politolog zároveň upozorňuje na „evropskou utopii“, jež rozvrací naši tradiční, normativní civilizaci. „Co jiného je antidiskriminace, povýšení bizarních menšin na jakousi závaznou normu, manželství stejného pohlaví, politika identity (transgenderových výmyslů), feministické kvóty, inkluze postižených na normální škole, unisexuální veřejné záchodky, snaha nacpat děti do jeslí a matky do výroby, ochrana práv dětí před autoritou rodičů?“ táže se Tomský a zároveň si i odpovídá: „To vše, aby se znemožnila otevřená diskuze.“

Na „zglajchšaltovaných“ západních univerzitách prý učí „nezralou“ mládež, jak převychovat společnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…