Nikdy, nikdy, nikdy. Prezident Biden se vyjádřil k anexi

30.09.2022 15:30

Americký prezident Joe Biden podle agentury Reuters prohlásil, že Spojené státy nikdy neuznají územní nároky Ruska na Ukrajině. Ruskem uspořádaná „referenda“ označil za „podvod“. Při dnešní páteční ceremonii v Kremlu budou k Rusku připojena čtyři okupovaná ukrajinská území.

Nikdy, nikdy, nikdy. Prezident Biden se vyjádřil k anexi
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden

Rusko se chystá v pátek oznámit připojení separatistických území na Ukrajině, které se rozhodlo anektovat prostřednictvím nedávných referend. Jedná se o mezinárodně neuznávanou Doněckou a Luhanskou lidovou republiku a o Chersonskou a Záporožskou oblast.

„Spojené státy, a to chci říci zcela jasně, nikdy, nikdy, nikdy neuznají nároky Ruska na svrchované území Ukrajiny,“ reagoval Biden po setkání s představiteli tichomořských ostrovů na Kremlem ohlášenou anexi dalších ukrajinských oblastí.

Kyjev a Západ daly již dříve najevo, že „referenda“ narychlo zorganizovaná Moskvou dosazenými úřady ani anexi okupovaných ukrajinských území uznat nehodlají.

Ukrajinská hlava státu vzkazuje, že odpověď bude „tvrdá“: „Jsou bezvýznamná a na skutečnosti nic nemění,“ řekl Zelenskyj podle zprávy zveřejněné na webových stránkách Kyjeva k výsledkům pseudoreferend.

USA zároveň spolupracují se svými spojenci na sankcích, které by mohly být uvaleny na Rusko v případě další anexe ukrajinského území.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…