Noční proud Jakuba Jandy. Mířil hlavně na Rusko

17.07.2018 19:28

Jakub Janda vydal v noci sérii tweetů o Rusku a jeho nakupování vlivu v Evropě. Povšimnul si také kroků italského premiéra Mattea Salviniho a v souvislosti s údajným ruským hackováním amerických voleb v roce 2016 vzpomněl i na Pearl Harbor.

Noční proud Jakuba Jandy. Mířil hlavně na Rusko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Když Putin útočí na Billa Browdera, musím to říci nahlas: Považujte to za poctu. Bille, jsme na vaší straně proti kleptokratické diktatuře,“ napsal Janda v deset večer v reakci na Putinovu zmínku o Billu Browderovi na včerejší společné tiskové konferenci Donalda Trumpa a Vladimira Putina při příležitosti summitu ve finských Helsinkách.

Anketa

Je dobře, že se Donald Trump snaží vyjít s Vladimirem Putinem, i když mu za to v USA nadávají?

98%
2%
hlasovalo: 15699 lidí

Bill Browder je americký finančník, majitel společnosti Hermitage Capital, která byla v dřívějších dobách proslulá svými obrovskými investicemi v Rusku. Hermitage Capital byla v Rusku na konci minulé dekády obviněna z velkých daňových úniků. Její právník později zemřel v ruském vězení.

Janda o něco později navázal dalším tweetem. „Prezident musí ocenit, že Rusko není naším spojencem. Mezi USA a Ruskem neexistuje žádná morální ekvivalence. Rusko zůstává nepřátelské vůči našim základním ideálům a hodnotám,“ ocitoval Jakub Janda proslov Paula Ryana, mluvčího Sněmovny reprezentantů USA.

Ale dlouhá twitterová noc Jakuba Jandy nekončila. „Salvini: Itálie se nebojí použít unijní veto ke zrušení ruských sankcí.“ Jakub Janda varoval před tím, že Matteo Salvini by mohl Rusku pomoci.

A to nebylo vše. Jakub Janda o chvíli později: „Partnerství s Ruskem v ‚regulování energetické politiky‘ znamená se vzdát. Rusko používá energetiku, aby si získalo geopolitický vliv a spustilo strategická korupční schémata. Jen se podívejte na Maďarsko nebo Srbsko.“

I s dalším tweetem Jakub Janda zůstal u Vladimira Putina a Ruska. „Když Putin říká: ‚Uspořádali jsme referendum za striktní shody s podmínkami Charty OSN, tak jednoduše lže,‘“ píše Janda.

Později Jakub Janda sdílel článek amerického serveru Politico, který údajné ruské hackování v amerických prezidentských volbách 2016 přirovnává k útoku na Pearl Harbor.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…