Nosíte roušku? Chválíte zločince Babiše! zvolal Pavel Šafr. A setkal se, no, s... Čtěte raději sami

29.04.2020 10:54

Nosíte roušku i tam, kde nemusíte? Pak jste „loajální vůči estébákovi“. Alespoň podle Pavla Šafra. Šéfredaktor Fora24 se neudržel na Twitteru. Iniciátor roušek v ČR Petr Ludwig mu připomenul, že roušky s vládou nemají mnoho společného. A to bylo ještě mírné. Ozvaly se také hlasy, že by Šafr jednu chytil od zdravotníků.

Nosíte roušku? Chválíte zločince Babiše! zvolal Pavel Šafr. A setkal se, no, s... Čtěte raději sami
Foto: Archiv komunitního centra
Popisek: Rouška, ušitá dobrovolnicemi z Komunitního centra Roháček ve Valči a tamního muzea s kavárnou, které je kvůli opatřením vlády zavřené.

Asi nejviditelnější připomínkou toho, že Česko bojuje s koronavirem, jsou téměř všudypřítomné roušky. Ale právě to, že jsou roušky nošeny i tam, kde by se údajně nosit nemusely, vadí šéfredaktorovi Fora24 Pavlu Šafrovi. „Je potřeba zahájit chození bez roušek. Roušky jsou potupným výrazem loajality vůči vládě estébáka a zločince. Svobodný člověk nosí roušku v obchodech, v tramvaji a v nemocnici. Nikdy ji nemá v lese, na návsi a v parku. Vládní nařízení je třeba masově bojkotovat. A už se to děje,“ vyzval na Twitteru.

Pavel Šafr

Komentátor Alexandr Mitrofanov Šafrovi sdělil, že on roušku nosit bude: „Vláda je mi fuk. Chráním ostatní a podle možností taky sebe. Počítám s tím, že období zvýšeného nebezpečí potrvá do konce tohoto roku a nejspíše i potom. Takže roušku a všechno další mít budu. Není to výzva ani spor. Jen osobní informace.“

„Já budu nosit roušku svobodně. A nikdo mi nebude nařizovat ji nenosit jenom proto, že se mu to nelíbí kvůli Babišovi. Vy si dělejte, co chcete, ale až se potkáme, tak chráněn budete vy díky mé roušce. Já bohužel dostanu svobodný zásah od vás. Děkuji vám za to,“ vyčetl Šafrovi vysokoškolský učitel Pavel Horváth.

Poslanec Pirátů Tomáš Martínek doplnil, že nosit roušky není nápad z Babišovy hlavy. Ale souhlasil, že určitá racionalizace by prospěla.

„Bože, co je tohle za výblitek? Zmínit svobodného člověka a hned mu předepsat, co by měl a neměl dělat a kdy a kde? Hele, Babiše rozhodně nepodporuju, ale tohle, co jste napsal, je úplně mimo,“ vyčetl Šafrovi teoretický fyzik Aleš Černý.

Ozval se i iniciátor nošení roušek v Čechách, spisovatel Petr Ludwig. „Aktuálně má v nějaké formě roušky povinné již 60+ států a několik největších měst v USA. Nemám pocit, že to má co dělat s naší vládou. Spíš je to proto, že to funguje jako jedna z mála věcí proti šíření koronaviru a zároveň to neomezuje ekonomiku jako lockdown,“ pravil věcně.

Anketa

Je Miloš Zeman a jeho okolí zodpovědný za smrt Jaroslava Kubery?

6%
92%
2%
hlasovalo: 22993 lidí
Přišla i velká řada reakcí z řad „lidu“, některé souhlasné. A některé velice výmluvné. „Jsem si jistý, že kdybyste svůj rádoby udatný postoj prezentoval před mojí švagrovou, zdravotní sestrou, dostal byste takovou ránu, až byste vzal druhou o zem,“ psal jeden z komentátorů. „Rouška dnes a zítra si pan Šafr přestane mýt ruce. V pátek si už nebude ani měnit prádlo. A v neděli ani utírat prdel po velký. Je to rebel!“ satirizoval Šafrův protest další účet.

Někteří dokonce souhlasili s uvolněním pravidel roušek, ale protestovali, aby ho prosazoval zrovna Šafr. „Jdi do hajzlu, šmejde, tam, kde je hafo lidí (MHD, obchody atd.), ty roušky jsou zatím nutné, ale když jdu někde sám, tak ji mám dávno dole i bez navádění debilních pisálků, chce to jen používat mozek...,“ psal Radek Černý.

„Vy jste ale blb. Kde jako třeba v Praze na návsi ji nosit nemusím? No nic... každý má svou hlavu, tak ať si to srovná sám, jo? Jen prosím, až se potkáme, tak mě neohrožujte, jo, a tu držku si zakryjte. Nebo si na krk pověsíte – Jsem negativní. Stejně vám to ale věřit nebudu,“ vzkázala Šafrovi Helena Schusterová.

„Jste nebezpečný psychopat a voda na mlýn všem fanatickým babišovcům a zemanovcům. Prosím, jděte se léčit,“ diagnostikoval Šafra jistý Gabriel Friedel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…