Nouzový stav? Vláda nemůže nikoho hlídat, připomněl Fialovi jeho vlastní slova předseda Svobodných

19.05.2022 10:45 | Ze sítí

Poslanci budou na mimořádné schůzi hlasovat o žádosti vlády Petra Fialy na prodloužení nouzového stavu do konce školního roku. Vláda argumentuje tím, že nouzový stav stále potřebuje k tomu, aby zvládala uprchlickou krizi související s válkou na Ukrajině. Přestože parlamentní opozice se již předem vyjádřila, že prodloužení nouzového stavu nepodpoří, očekává se, že vládní poslanci zůstanou jednotní a vláda dostane zelenou na dalších 30 dnů nouzového stavu.

Nouzový stav? Vláda nemůže nikoho hlídat, připomněl Fialovi jeho vlastní slova předseda Svobodných
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček v rozhovoru pro RegionálníTelevizi.cz

Jak však upozornil předseda Svobodných Libor Vondráček, přímo premiér Petr Fiala se tak dostane do přímého rozporu s tím, co tvrdil, když brojil proti svému předchůdci Andreji Babišovi v okamžiku, kdy jeho kabinet žádal na jaře 2020 po poslancích prodloužení nouzového stavu. „Pokud je Petr Fiala konzistentní, nebude hlasovat pro prodloužení nouzového stavu,“ rýpl si do premiéra Fialy předseda Svobodných Libor Vondráček a na svém profilu připomněl Fialův tweet z 1. dubna 2020.
 
 
„Prodloužení nouzového stavu? Jedině, když vláda předloží důvody a řekne, jaká opatření v té době zavede. A pokud to bude na nezbytně krátkou dobu. Není možné protahovat do nekonečna situaci, kdy má vláda téměř všechnu moc a nikdo ji nemůže hlídat. Krize je vážná, ale musíme se co nejrychleji, jak to půjde, vrátit do normálního stavu a k lidským svobodám,“ napsal tehdy opoziční poslanec a předseda ODS Petr Fiala. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…