Nová ministryně Benešová přerušila členství v ČSSD

10.07.2013 12:50

Nová ministryně spravedlnosti Marie Benešová přerušila k dnešku své členství v ČSSD. Stejný krok učinili již dříve další dva ministři Rusnokovy vlády, a to ministr zahraničí Jan Kohout a šéf resortu práce a sociálních věcí František Koníček.

Nová ministryně Benešová přerušila členství v ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

"K dnešnímu dni jsem (členství) přerušila. Dopis na obvodní výkonný výbor Kladno byl včera (v úterý) odeslán," odpověděla Marie Benešová prostřednictvím SMS na dotaz ČTK.

Přerušení členství v ČSSD je v podstatě automatické. Stanovy uvádějí, že obvodní výkonný výbor vyhoví písemné žádosti o přerušení řádného členství ke dni podání žádosti, pokud "je činný v takovém zaměstnání, nebo zastává takovou funkci, kde členství v politické straně je zakázáno, nebo je nežádoucí". Řádné členství se podle stanov podáním příslušné žádosti obnoví.

ČSSD nesla účast svých členů v úřednické vládě nelibě. Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka hovořil o tom, že by měli ze strany odejít. Většina krajských organizací ČSSD ale vyslovila názor, že by si měli členství jen přerušit.

V ČSSD se podle ankety objevily i názory, že by měli stranu opustit, nebo naopak, že účast v úřednickém kabinetu je v pořádku. Domovská kladenská organizace sociální demokracie svou členku a bývalou místopředsedkyni ČSSD Benešovou podpořila.

Skutečnost, že Jan Kohout a František Koníček už mají členství přerušené, dnes potvrdil mluvčí Lidového domu Martin Ayrer. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…