Nové finty hazardní mafie: Kašle prý na drahé terminály, lidem v hospodách půjčuje mobily a tablety

23.05.2014 12:12

Alkohol, lehké děvy a hazard. To jsou jevy, které provází lidstvo takřka od nepaměti. Stejně dlouho trvají i snahy tyto nešvary omezit. Zvláště v případě hazardu ale snahy o jeho omezení značně znesnadňují moderní technologie. Ty umožňují lidem, kteří na touze druhých lidí vyhrát nelegálně vydělávají, snáz obcházet zákon.

Nové finty hazardní mafie: Kašle prý na drahé terminály, lidem v hospodách půjčuje mobily a tablety
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

„Provozovatel nelegálního hazardu nakoupí tablety nebo chytré telefony, na které nahraje aplikaci se stejnými hrami, jako jsou na videoloterijních terminálech. Je to pro něj výhodné nejen tím, že se nemusí ohlížet na platné zákony, které s takovou možností nepočítají, ale také finančně. Jestliže jeden videoloterijní terminál stojí cca 200.000 Kč, pořízení tabletu nebo chytrého telefonu vyjde pouze na 10.000 Kč. Pak už zbývá jen najít majitele baru či hospody a nabídnout mu několik elektronických zařízení, které může ve své provozovně zdarma půjčovat svým zákazníkům a dosavadním hráčům. Ti si na tabletu velmi jednoduše vytvoří svůj uživatelský účet, nebo to za něj přímo vytvoří hospodský a hráč de facto nepozná rozdíl od normálního videoloterijního terminálu. Sázení pak bude probíhat velmi jednoduše a stejně jako třeba v případě dobíjení kreditu na mobilní telefony,“ popisuje možnou cestu k obejití zákona autor.

Tento model už prý funguje v zahraničí a bohužel se rozmáhá i u nás. Provozovatel nelegální hazardní hry vydělává, část zisku může dát např. majiteli podniku, ve kterém se na mobilech a tabletech hraje a nikdo z činnosti neodvádí odpovídající daně. Provozovatel on-line sázení má navíc přehled o tom, kolik lidí hraje, jak pravidelně hrají a kolik průměrně sází. Zkrátka, všechno mu prý hraje do karet.

Autor si závěrem klade otázku, zda se úřadům podaří tento systém narušit, a jak dlouho bude trvat, než lidé obcházející zákon najdou nové cesty k dosažení výdělku.

reklama

autor: jm

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…