Nové hlasování o výstavbě nemocnice! Vnitro poslalo Zlínskému kraji výzvu. Zde je důvod

03.02.2020 18:20

Ministerstvo vnitra vyzvalo zastupitele Zlínského kraje, aby znovu hlasovali o výstavbě nové krajské nemocnice ve Zlíně za osm miliard korun. Podle ministerstva se k návrhu nemohli vyjádřit občané, protože projednání věci nebylo předem zveřejněno.

Nové hlasování o výstavbě nemocnice! Vnitro poslalo Zlínskému kraji výzvu. Zde je důvod
Foto: Vizualizace/web Krajského úřadu Zlín
Popisek: Nová Krajská nemocnice Zlín

Zlínský kraj má na některém ze zasedání znovu hlasovat o výstavbě nemocnice a v souladu se zákonem o krajích má o projednávání předem informovat občany na úřední desce. „Zastupitelstvo by mělo o těchto bodech po řádně proběhlé diskusi, včetně uplatnění práv zastupitelů a občanů kraje vyjádřit se, znovu rozhodnout, případně alespoň potvrdit, že setrvává na již přijatých usneseních.“

Zlínský kraj původní hlasování předem neoznámil, což podle ministerstva obzvláště v případě tak zásadní investice může vést k porušení práv občana kraje, k možnosti občanů k věci se vyjádřit a může to být chápáno jako nesplnění povinnosti kraje hospodařit s majetkem transparentně.

„Zlínský kraj byl požádán o zaslání vyjádření a informace k dalšímu postupu do 29. 2. 2020. Ministerstvo vnitra v závislosti na postoji kraje určí svůj další postup,“ doplnil Krátoška.

Na situaci ministerstvo vnitra upozornila opozice v zastupitelstvu Zlínského kraje. Té se nelíbilo, že hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) bod do programu zařadil nečekaně a na poslední chvíli, tudíž se nemohli vyjádřit občané. Na ministerstvo se kvůli tomu obrátilo již 21 stěžovatelů, včetně celého zastupitelstva Kroměříže.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…