Novinář Doležal se zhrozil nad údaji z Německa k uprchlíkům: Jsem zvědav, jestli se dočkáme reakce ze sluníčkového tábora

30.12.2017 9:52

Německá média ještě před koncem roku informovala o tom, jak se integrují imigranti, kteří do země dorazili především v roce 2015 ve velké migrační vlně. Čísla, která byla zveřejněna německými úřady, jsou však otřesná. Obrovská skupina imigrantů v Německu žije za peníze německých daňových poplatníků. „Imigrační vlna z roku 2015 rozštípla společnost na dvě vzájemně neslučitelné poloviny a nejedná se jen o český fenomén,“ napsal novinář Jiří X. Doležal v textu pro Reflex.cz.

Novinář Doležal se zhrozil nad údaji z Německa k uprchlíkům: Jsem zvědav, jestli se dočkáme reakce ze sluníčkového tábora
Foto: victorikoli.blogspot.cz
Popisek: Imigranti

Imigrační vlna rozdělila v celé západní Evropě veřejnost na „sluníčkové vítače“ a „xenofobní odpírače“. „Nejvyšší podíl sluníčkových vítačů byl v Německu, protože i mladí Němci, kteří ani v nejmenším nenesou vinu za činy svých dědů, trpí komplexem holocaustu,“ uvedl novinář v komentáři na serveru Reflex.cz a dodal, že si asi neuvědomují, že jsou hodní v případech, kdy to ohrožuje je samé.

Proti sobě jdoucí tábory se tak vzájemně onálepkovaly. Takzvaní vítači vidí odpůrce imigrantů jako fašisty a xenofoby, odpůrci mají vítače za sluníčkáře. „Sluníčkáři tvrdili, že imigrační vlna přinese do stárnoucí Evropy novou pracovní sílu a přišedší imigranti vydělají Němcům na starobní důchody. Xenofobové tvrdili, že pravověrný muslim, který manželku bije jen dlaní, ne pěstí, a prosazuje trest smrti za urážku islámu, je v dnešní Evropě prakticky nezačlenitelný,“ upřesnil.

Pracovních míst typu ochranky v supermarketu není nekonečně mnoho, a Německo i jiné státy západní Evropy mají podle Doležala dostatek vlastních občanů, kteří by hlídače a sekuriťáky mohli dělat.

  • Celý článek ZDE

„Mrzí mě, jak málo se mluví o tom, že v Německu je dnes asi šest set tisíc imigrantů na plných sociálních dávkách, systému zvaném Hartz IV. Oproti loňskému roku takových přibylo o čtvrt milionu,“ řekl a dodal, že naopak pracujících imigrantů je pouhých dvě stě tisíc. To je třikrát méně než těch, kteří berou dávky vydělané německými občany.

„Ukazuje se, že jsme si sem nepustili milion lidí hledajících práci, ale že přišel skoro milion líných flákačů, které musí živit Evropané. Nás xenofoby to nepřekvapuje, čekali jsme to. Jsem zvědav, jestli se dočkáme nějaké reakce na ta otřesná čísla i od někoho ze sluníčkového tábora,“ uzavřel Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…