Novinář Kotrba: Oranžový Sobotka na post předsedy nemá. Zato Gajdůšková...

26.07.2013 18:05

Publicista Štěpán Kotrba v textu, který zaslal ParlamentnímListům.cz, chválí místopředsedkyni Senátu Alenu Gajdůškovou (ČSSD). Ta podle něj překonala sama sebe, když našla důvod, proč popřát novému premiéru Rusnokovi úspěch. "I politik může vyřknout moudrá slova," glosuje novinář.

Novinář Kotrba: Oranžový Sobotka na post předsedy nemá. Zato Gajdůšková...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Senátorka Gajdůšková podle Kotrby dokázala v zájmu vědy, výzkumu a vzdělávání a v zájmu konkurenceschopnosti vypíchnout z programu sociální demokracie to, co může být společným jmenovatelem politiky jak pro Jiřího Rusnoka či SPOZ, tak pro sociální demokraty a komunisty.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Publicista reaguje na příspěvek senátorky "V zájmu vědy a výzkumu" zveřejněný na stránkách ČSSD. "Současná rozháraná (chcete-li nestabilní) politická situace vědě nesvědčí, ale může být i pro tuto oblast novou výzvou. Ukazuje souvislosti, o kterých mluvím už dost dlouho, a kterých bychom si měli být vědomi nejen v oblasti vědy. Těmi je nutnost zakotvit pevněji správu vědy a formulovat vize, dlouhodobé záměry a inovace na základě vědeckého poznání nejen v průmyslu, ale také ve správě země," napsala mimo jiné Gajdůšková a popřála v této oblasti Rusnokovi mnoho štěstí.

Právě Rusnok se totiž kromě ministerského předsedy stal také předsedou Rady pro výzkum, vývoj a inovace.

Sobotka nemá na post předsedy

Na konkurenceschopnosti, o které se zákonodárkyně také zmiňuje, se podle Kotrby shodnou až na výjimky všechny strany. "Pokud budou sociálnědemokratičtí politici uvažovat takto pozitivně a s ohledem na skutečné priority politiky - prospěch země a jejích občanů, ať už jako zaměstnanců, či jako poctivých fabrikantů, bude dobře," píše publicista.

Smutné podle něj je to, že takto konstruktivně musela diskurs nastavit Gajdůšková, a že tak neučinil předseda strany Bohuslav Sobotka. Tím prý vyšlo najevo, že na svoji funkci nestačí, a senátorka naopak prokázala, že je političkou na svém místě.

"V žurnalistice se říká, že dobrá zpráva není zpráva, ale já mám pocit, že v současné době dobré zprávy potřebujeme. Jako sůl. Protože jsou nad zlato," uzavírá novinář text, který zaslal ParlamentnímListům.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…