Novinářka Rakušanová znovu promlouvá: Německá společnost je rozumná, i když...

07.01.2016 22:24

Novinářka Lída Rakušanová ve čtvrtečních Událostech, komentářích České televize přiblížila, jak se Německo vyrovnává se silvestrovskou kauzou obtěžování žen. U našeho souseda prý poněkud zaspali ve vedení jedné debaty. Ke cti však Němcům slouží, že odmítají uvalovat na jakoukoli skupinu obyvatel princip kolektivní viny.

Novinářka Rakušanová znovu promlouvá: Německá společnost je rozumná, i když...
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Muslimové žijí v Německu vlastně už desítky let, ale o jedné věci se delší dobu mlčelo. „Ukazuje se, že se jejich integrace daří jen s velkými potížemi,“ poznamenala hned v úvodu dáma. Podle ní sice nelze házet všechny muslimy do jednoho pytle, ale také není možné přehlížet to, co se děje. Na obranu novinářů poznamenala, že média musejí ověřovat informace u různých zdrojů, bez ověření není možné informace vypouštět. Do médií sice napadené ženy volaly, ale novináři to zřejmě brali jako izolované případy. „Ta německá média bych za to až tak neodsuzovala,“ doplnila Rakušanová.

V Německu je třeba vést debatu o chápání mužnosti u muslimských mužů, neboť toto chápání představuje problém. Rakušanová v této souvislosti ocenila jednu věc. „Německá společnost je rozumná v tom, že si uvědomuje nepřípustnost uplatňování kolektivní viny,“ pokračovala v popisu situace. V Německu jsou si lidé vědomi toho, že do země přicházejí uprchlíci, kterým hrozí smrt nebo hlad, proto nezavírají dveře na petlici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…