Novinářka, která radila Nagyové: Nejvíc jí vadily řeči o ní a Nečasovi

18.06.2013 13:44

Bývalá ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová figuruje v policejním usnesení v kauze šéfky kabinetu Petra Nečase (ODS). Janu Nagyovou prý trápily spekulace ohledně vztahu s premiérem a žádala po Hikelové mediální rady. Na Nečasovu žádost jí nabídla pozici ředitelky tiskového odboru vlády.

Novinářka, která radila Nagyové: Nejvíc jí vadily řeči o ní a Nečasovi
Foto: www.rozhlas.cz
Popisek: Hana Hikelová

Hikelová v rozhovoru pro server Lidovky.cz uvedla, že v poslední době s Janou Nagyovou v častém kontaktu nebyla. "Od začátku roku řekněme třikrát, čtyřikrát," dodala.

Nagyová prý nejčastěji žádala konzultace ohledně bulváru. "Například když Blesk uveřejnil nějaké její fotky s podtitulkem: Život s Nečasem jí nesvědčí. Ona chtěla vědět, jak to vnímám. Ptala se mě, co bulvár vede k tomu, že někdo vytáhne v únoru fotku z ledna a přidá tam takový podtitulek," popisuje bývalá ředitelka zpravodajských stanic ČRo.

Pouze mediální konzultace

Hikelová je zmíněna v policejním spisu ke sledování expremiérovy ženy Radky. Důvod nezná a odmítá, že by předmětem hovoru mohly být majetkové poměry Jany Nagyové, jak tvrdí vyšetřovatelé. "O tom jsme spolu nikdy nemluvily. Opravdu šlo jen o mediální konzultace," trvá na svém.

O vztahu premiérem se Nagyová Hikelové údajně nikdy nesvěřila. Naopak jej prý vždy tvrdě popírala, ačkoli se spekulace na toto téma v bulváru objevovaly poměrně často. "Informace typu spekulací o vztahu s premiérem se jí dotkly vždy nejvíce. Více než věci okolo vlády," řekla Lidovkám.cz Hikelová.

S Nagyovou se prý seznámila, když za ní přišla s nabídkou místa v tiskovém odboru. "Přemlouvala mě, když v prosinci končil na tiskovém odboru Michal Schuster, abych byla ředitelkou tiskového odboru, což jsem odmítla," říká Hikelová s tím, že dříve se neznaly. "Ptala jsem se jí na to, jak na mě přišla. Řekla mi, že jí moje jméno dal premiér Nečas. S ním jsem se profesně znala, dělala jsem s ním několik rozhovorů," dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…