Noviny: Armáda sesadila kvůli stíhání šéfa pro nepotřebný majetek

25.08.2015 6:21

Ministerstvo obrany sesadilo šéfa odboru nakládání s nepotřebným majetkem Ľuboše Hajduka. Policie ho stíhá pro porušení služebních povinností vojáka. V případu je obviněn také šéf zabezpečení muničních skladů Bohuslav Jabůrek. Napsaly to dnes Lidové noviny (LN).

Noviny: Armáda sesadila kvůli stíhání šéfa pro nepotřebný majetek
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Náčelníka Centra zabezpečení munice Jabůrka postavila armáda mimo službu kvůli policejnímu stíhání na začátku dubna. Generální štáb tehdy důvod stíhání nezveřejnil. LN píšou, že policie Jabůrka obvinila kvůli zneužití vojenského materiálu na střelnici Libavá a druhým stíhaným v této věci je právě Hajduk.

Deník napsal, že podle jedné z neoficiálních verzí Jabůrek na armádní střelnici Libavá dovolil střílet komerční společnosti. S odkazem na zdroje LN píšou, že se mělo jednat o zbrojařskou firmu STV Group.

Centrum zabezpečení munice spadá pod armádní logistiku, kterou řídí sekce podpory ministerstva obrany. Ředitelem sekce byl do března Vladimír Halenka, který byl také sesazen kvůli stíhání. Spolu s dalšími třemi lidmi byl obviněn z nezákonného převodu majetku ministerstva obrany. Policie ho stíhala také kvůli pojistnému podvodu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…