Noviny vynášejí: Ministrem vnitra Chovanec, ministrem zahraničí Kmoníček

28.11.2013 10:02

Novým ministrem vnitra by se mohl stát místopředseda ČSSD a stávající hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec. S odvoláním na nejmenovaného člena vedení sociální demokracie to píše dnešní Mladá fronta Dnes s tím, že Chovanec bude ministrem vnitra pouze v případě, pokud tento post připadne během koaličních vyjednávání ČSSD. Známá už jsou ale i další jména nových ministrů.

Noviny vynášejí: Ministrem vnitra Chovanec, ministrem zahraničí Kmoníček
Foto: hns
Popisek: Hynek Kmoníček

Podle listu by ministrem zahraničí mohl být Hynek Kmoníček, stávající šéf zahraničního odboru prezidentské kanceláře. Tímto tahem by si koalice mohla naklonit prezidenta, aby jmenoval do funkce vicepremiéra pro evropské záležitosti Lubomíra Zaorálka, který nemá s Milošem Zemanem dobré vztahy.

Podle listu v nové vládě zřejmě nebude sedět žádný z ministrů Rusnokovy vlády. A to ani Vlastimil Picek na postu ministra obrany.

Deník také uvádí jména pravděpodobných ministrů, které nominují lidovci. Ministerstvo kultury by měl zastávat Daniel Herman, ministrem pro místní rozvoj má být místopředseda strany Roman Línek a ministrem zemědělství předseda strany Pavel Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…