Novým členem pražského zastupitelstva je Daniel Štěpán (ČSSD)

26.01.2017 10:27

Novým členem pražského zastupitelstva se dnes stal zastupitel Prahy 7 Daniel Štěpán (ČSSD). Na jednání zastupitelstva složil slib zastupitele. Ve funkci Štěpán (46) nahradil stranického kolegu a ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka, který rezignoval z časových důvodů. Ludvík se stal ministrem loni v listopadu. ČSSD má v pětašedesátičlenném zastupitelstvu osm mandátů.

Novým členem pražského zastupitelstva je Daniel Štěpán (ČSSD)
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

„Jsem velice rád, že zde mohu za Prahu 7 být a těším se na spolupráci s vámi,“ řekl Štěpán.

Štěpán skončil ve volbách do zastupitelstva Prahy na 10. místě a mandát tedy nezískal. Jako první náhradník byl podle výsledku voleb radní Prahy 8 Karel Šašek, ten ale na post prvního náhradníka rezignoval a přepustil místo Štěpánovi, který byl v minulosti mimo jiné místostarostou Prahy 7.

Ludvík poté, co byl loni v prosinci opětovně zvolen předsedou pražské ČSSD, oznámil, že se zastupitelského mandátu vzdá. Před volbami v roce 2014 byl lídrem kandidátky sociálních demokratů a kandidátem na primátora.

ČSSD vládne v Praze spolu s hnutím ANO a Trojkoalicí (SZ, STAN a KDU-ČSL). V zastupitelstvu mají většinu 34 hlasů, do klubu ČSSD totiž vstoupila zastupitelka Monika Krobová Hášová, která původně kandidovala za TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

70 Kč za hodinu. Okradení pracovníka kvůli cizincům na nové úrovni

8:50 70 Kč za hodinu. Okradení pracovníka kvůli cizincům na nové úrovni

Platit někomu minimální mzdu 367 Kč za hodinu? To se drobným podnikatelům nechce. Ani v jinak bohaté…