Novým ministrem dopravy se může stát i zlínský exhejtman

04.12.2012 12:23

Někdejší hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš (ODS) drtivě prohrál poslední krajské volby a největší pravicová strana skončila pod jeho vedením v regionu v opozici se ziskem pouhých pěti mandátů. Tentýž muž by se ale podle některých úvah mohl stát příštím ministrem dopravy.

Novým ministrem dopravy se může stát i zlínský exhejtman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Libor Lukáš působí v pozici poradce premiéra Petra Nečase (oba ODS) pro oblast dopravy a jako takový by se mohl stát příštím ministrem dopravy. Této úvaze, s níž přišly Hospodářské noviny, nahrává skutečnost, že se po Josefu Dobešovi ministrem školství stal Petr Fiala, který také patřil mezi premiérovy poradce. Úterní MF Dnes však tuto úvahu vyvrací s odkazem na vyjádření samotného Lukáše. „Je to pouze mediální spekulace," sdělil Lukáš deníku.

Nesmíme zapomínat, že prohrál, zní z ODS

Za zmínku stojí, že případné jmenování Lukáše ministrem nemá úplně pozitivní odezvu ani v regionální ODS. Jasnou zdrženlivost k jeho jmenování vyjadřuje i někdejší člen skupiny rebelujících poslanců ODS Tomáš Úlehla.

„Za nezanedbatelnou nelze považovat ani míru úspěšnosti v posledních dvojích krajských volbách," připomněl Úlehla čerstvý volební propadák ODS, kdy strana získala jen necelých deset procent hlasů voličů. Ministrem by se podle Úlehlova názoru měl stát spíše člověk s odpovídajícím vzděláním.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…