Novým náměstkem ministra Vojtěcha se stal právník Filip Vrubel

01.03.2018 10:33

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes svým náměstkem jmenoval odborníka na zdravotnické právo Filipa Vrubela, píše ČTK.

Novým náměstkem ministra Vojtěcha se stal právník Filip Vrubel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch

Bude se zabývat hlavně legislativou k zavedení lékového záznamu a dalšími věcmi spojenými s e-recepty. Ministerstvo o tom informovalo na svém webu.

Vrubelovým úkolem bude také stabilizace lékárenského sektoru, především odměňování a zajištění dostupnosti lékáren. V budoucnu má rovněž koordinovat legislativní revizi systému cen a úhrad léčiv, regulaci vstupu inovací do systému zdravotního pojištění a zavádění systému HTA (Health Technology Assessment), který umí spočítat, jakou měřitelnou hodnotu pro pacienty nový prostředek přináší a jak je to v proporci s vynaloženými penězi.

Čtyřiatřicetiletý Vrubel byl několik let ředitelem odboru farmacie na Ministerstvu zdravotnictví. V roce 2013 se stal náměstkem ředitele Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) se zodpovědností za všechny odborné agendy ústavu. Byl členem odborných komisí jak při Ministerstvu zdravotnictví, tak i na vládní úrovni a v rámci pracovních skupin Evropské komise a Rady. Po odchodu ze SÚKL přešel do poradenského a advokátního sektoru. Krátce působil jako externí poradce ministra Vojtěcha. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity.

„Právníků, jako je pan Vrubel, kteří by se specializovali na zdravotnictví a mají jak zkušenost ze státní správy, tak i ze soukromého sektoru, a mohou tak komplexně pochopit a popsat různé souvislosti, není mnoho. Proto jsem přesvědčen o tom, že pan Vrubel bude pro ministerstvo velkým přínosem,“ uvedl Vojtěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…