Novým předsedou ČSSD je Michal Šmarda

10.12.2021 16:12

Novým předsedou ČSSD se stal starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda, který porazil končící ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou. Šmarda po svém vítězství avizoval, že by měli sociální demokraté oslovit šéfa odborů Josefa Středulu, aby kandidoval na prezidenta.

Novým předsedou ČSSD je Michal Šmarda
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD)

Šmarda porazil Maláčovou poměrně jasně, když dostal 130 hlasů, zatímco Maláčová jen 62. Ta nakonec podle informací serveru iDnes.cz oznámila, že se nebude ucházet o žádné jiné místo ve vedení strany.

„Strašlivě jsme prohráli, strašlivě jsme prohráli hned několik voleb za sebou. Lidé nás opustili, protože měli pocit, že jsme opustili my je,“ řekl Šmarda s ohledem na výsledky říjnových voleb, v nichž se sociální demokracie nedostala do Poslanecké sněmovny a ve vedení strany skončil Jan Hamáček.

Šmarda si jako své cíle vytyčil vyřešit rostoucí dluh strany, který přesáhl 200 milionů korun, a zejména dosáhnout úspěchu v senátních volbách. „Jsem pro to, abychom požádali předsedu ČMKOS Josefa Středulu, aby kandidoval na prezidenta republiky,“ dodal Šmarda, který si do užšího vedení %CSSD přeje bývalého ministra zahraničí Tomáše Petříčka.

„Jdu do toho s Michalem. Jsem rád, že mne Michal Šmarda oslovil a budu kandidovat na místopředsedu ČSSD. Bude mi ctí být součástí jeho týmu a budu pokorně žádat o podporu své socdem přátele,“ napsal na twitteru Petříček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…