Novým předsedou hnutí ANO 2011 v Praze se stal Jan Říčař

11.11.2017 17:04

Novým předsedou pražského hnutí ANO se stal Jan Říčař. Rozhodl o tom dnes krajský sněm strany. ČTK to řekl předseda ANO Andrej Babiš. Ve funkci Říčař nahradil dosavadního předsedu pražské organizace a ministra obrany Martina Stropnického. Říčař je radním Prahy 11. Delegáti sněmu dnes volí i místopředsedy strany. Hnutí ANO získalo v říjnových volbách do Sněmovny v Praze 20,35 procenta hlasů.

Novým předsedou hnutí ANO 2011 v Praze se stal Jan Říčař
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jan Říčař

„Je to mladý perspektivní politik, tak doufejme, že se mu podaří naší krajskou organizaci posunout dopředu. Já jsem dlouhodobě s Prahou nespokojený,“ řekl Babiš.

Podle Babiše bude muset nové vedení v hlavním městě například zvýšit počet členů a založit nové místní organizace. „Strana musí být v Praze jednotná. Ve všech částech Prahy máme málo členů a málo místních organizací,“ řekl. Konkrétní kroky chce Babiš s vedením pražské organizace řešit na začátku příštího roku.

Zda bude Říčař lídrem strany do komunálních voleb, které budou příští rok na podzim, není podle Babiše v tuto chvíli jasné.

Martin Stropnický byl lídrem pražské kandidátky do parlamentních voleb. V pražské předsednické funkci nahradil někdejší starostku Prahy 10 Radmilu Kleslovou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…