Novým šéfem Věcí veřejných se stal Jiří Kohout

25.01.2014 14:05

Novým předsedou strany Věci veřejné se dnes stal komunální politik Jiří Kohout. Kandidáti jej zvolili v druhém kole hlasování volební konference. Vít Bárta před časem rezignoval na funkci předsedy strany kvůli policejnímu vyšetřování, nechtěl svou kauzou stranu poškozovat.

Novým šéfem Věcí veřejných se stal Jiří Kohout
Foto: Věci veřejné
Popisek: Místopředseda Věcí veřejných Jiří Kohout na snímku uprostřed

Bárta byl předsedou VV pouze vloni, a to od poloviny února téměř do konce listopadu. Kohout chce nyní stranu konsolidovat.

Kohout: Vnímám se jako krizový manažer

"Já se zatím vnímám spíš jako krizový manažer, který bude stranu spravovat, obnovovat reputaci v regionech, budeme muset těm lidem vrátit tu hrdost ve stranu, budeme se muset zbavit vnitřních skandálů, na můj vkus už pučů bylo dost," řekl ČTK nový předseda VV.

Věci veřejné už nejsou po předčasných volbách parlamentní stranou. Samostatně ani nekandidovaly. Někteří členové strany šli do voleb společně s hnutím Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Uspěli tři, včetně Olgy Havlové, kterou dnes delegáti volební konference zvolili první místopředsedkyní VV. Řadovými místopředsedy se stali předseda sněmovního branného výboru David Kádner a Miroslav Malchar.

Podle Kohouta je cílem každé politické strany dostat se do Parlamentu, nicméně příští dva až čtyři roky to nebude priorita strany, respektive se Věcem veřejným neotevřou reálné možnosti uspět ve volbách. Bude úspěch, pokud získají důvěru čtyř procent voličů, dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…