O Gottově životě informují i v Rusku. Takto

02.10.2019 20:13

Úmrtí Karla Gotta se podle zpráv České televize ve velké míře věnují také ruská média. Gott byl v Rusku velmi oblíbený a samotní Rusové ho vnímali jako jednoho z nejlepších zahraničních interpretů. „Když bych shrnul, co se od rána objevuje v ruském tisku, byla by to slova hlas, duše, srdce, slavík, legenda a hvězda první velikosti,“ řekl z Moskvy moderátor Miroslav Karas.

O Gottově životě informují i v Rusku. Takto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Gott

Podle Karase se ruské sdělovací prostředky věnují zpěvákově bohaté kariéře a jeho četným návštěvám v zemi. „V Rusku byl Gott velmi oblíbený, ať už v době Sovětského svazu, nebo poté. Zemi několikrát navštívil, památné je jeho moskevské vystoupení s Alexandrovci v roce 1983 v Čajkovského koncertním sále. Byl tu tehdy na oslavách 85. výročí založení souboru. Gott byl jednou ze tří světových hvězd, které byly pozvány,“ řekl Karas.

Anketa

Karel Gott zemřel. Měl by mít státní pohřeb v katedrále sv. Víta, jak navrhuje premiér Babiš?

88%
12%
hlasovalo: 33372 lidí

Na adresu Gotta se obdivně vyjádřil také známý ruský umělec Vladimir Vinokur. „Vinokur řekl, že úrovně Karla Gotta dosáhlo jen několik zpěváků na světě. Byl to podle něj talentovaný, ale především dobrý člověk,“ informuje z Moskvy Karas.

Rusové podle Karase vnímali Karla Gotta jako jednoho z nejlepších zahraničních interpretů. „Rusové mu prý sami říkali, že když se v Rusku řekne Česká republika, vždy se jim vybaví právě Gott,“ vzpomínal Karas na nedávný rozhovor s Gottem a dodal, že ruští politici se k úmrtí nevyjadřují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…