O Ondráčkovi napsal, že by měl viset. Teď přišla nová hrozba. Pavel Novotný vystoupil v televizi a nebral si servítky

10.11.2019 6:58

Hostem pořadu EuroTV byl starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný (ODS). Mimo jiné pochválil předsedu občanských demokratů, který podle jeho slov vytáhl stranu z nejhlubšího dna.

O Ondráčkovi napsal, že by měl viset. Teď přišla nová hrozba. Pavel Novotný vystoupil v televizi a nebral si servítky
Foto: Repro Youtube
Popisek: Pavel Novotný

„ODS je strana, rodná strana. Petr Fiala překvapí. Politika je to, co mi krade rodinu," poznamenal úvodem v krátkém shrnutí Novotný s tím, že Řeporyje jsou pro něj vším. „Můžu vám říct, stranou mého veškerého jájínkovství, nepřál bych žádnému starostovi pozornost jakou mám já. Já bych taky potřeboval klid na práci,“ dodal Novotný, že čelí mnoha nálepkám a dle svých slov v tom neumí chodit.

„Jsem jednou z nejvýznamnějších postav ODS, ale nevybral jsem si to. Lidé mě zvolili do čela Řeporyjí. A všeho ve prospěch jich zneužiju,“ dodal. „Vybudoval jsem si nějakou image, mám ale strach, že té straně spíš škodím. Měl jsem ale radost, že za mnou přijel šéf ODS Petr Fiala. Strašně mě potěšilo, že mě podpořil. Ten člověk vytáhl stranu ze stoky, z nejhlubšího dna,“ řekl. 

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Anketa

Uvažujete o účasti na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné?

5%
95%
hlasovalo: 26944 lidí
Novotný je v ODS 17 let. Co jí teď podle jeho slov chybí? „ODS by se měla ještě víc přiklonit doprava, to je prostě realita. A to je prostě směr, který mě neláká. Já jsem konzervativec jako kráva,“ sdělil Novotný, že není úplně typickým členem ODS. „Jsem asi liberálnější, než bych měl být. Nebylo lehké v té straně zůstat,“ dodal.

Následně se Novotný vyjádřil ke kauze, kdy uvedl, že komunistický poslanec Zdeněk Ondráček by měl viset. „Policie mě obvinila,“ sdělil Novotný, že nejprve na něj byla podána trestní oznámení. „Líbí se mi, že policie přitvrdila vůči nenávisti na internetu. Ale já jsem nepodněcoval k něčí vraždě,“ dodal Novotný. „Já nakonec prohraju, ale Ondráčka protáhnu takovou centrifugou a takovým bahnem, že na to do smrti nezapomene,“ podotkl dále Novotný, pro nějž je nepřípustné to, že například prezident Zeman řekl v minulosti, že novináři by se měli likvidovat.

Novotný rovněž hovořil o tom, jak byl potrestán zákazem řízení, jak odpracovává 250 hodin jako trest – jako jevištní technik. „Já si tam ale odpočinu,“ sdělil Novotný, jenž se právě starostou stal v době, kdy byl v podmínce. Lidé ho dle jeho slov musí brát v celém balíku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…