O lidi se postaráme. Hlavně o ty své. Exmanažerka ANO získala prestižní post na resortu, kde tečou miliardy

26.02.2018 13:05

VÍME PRVNÍ Mít za známého Andreje Babiše by se dalo považovat za jistou výhodu. Své o tom ví zcela jistě Erika Duchanová, bývala manažerka centrálního ANO, se kterou se hnutí rozloučilo ze dne na den. Od poloviny února ovšem Duchanová nemusí truchlit, „v rámci dobrých vztahů“ se o ni postarali na ministerstvu pro místní rozvoj.

O lidi se postaráme. Hlavně o ty své. Exmanažerka ANO získala prestižní post na resortu, kde tečou miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády v demisi. Na programu mimo jiné i novela zákona o zbraních či zákoníku práce

Už na začátku ledna jsme jako jediní informovali o tom, že Duchanová na centrále ANO končí. „Padáka měl dát Duchanové podle našeho zdroje z centrály ANO, ale také z Agrofertu, kde se o tom vcelku hovořilo, poslanec Jan Richter z Ústeckého kraje. „Ona se pak dožadovala schůzky s Babišem, ale ten ji odmítl. Zaříznul ji a podle všeho to vypadá, že jí ani nesehnal náhradu za ty roky, které pro ANO obětovala,“ dodal náš zdroj, který si z logických důvodů nepřál být jmenován,“ konstatovali jsme. A měli jsme pravdu.

Duchanová, která podle většiny zainteresovaných vedla po boku Jaroslava Faltýnka, Lucie Kubovičové nebo v minulosti vlivného novináře Ištvana Léka „svatou“, likvidační válku proti někdejší Babišově spolupracovnici Kleslové, na nový post dlouho nečekala. Postaral se o něj totiž podle všech indicií sám Andrej Babiš.

Už v pátek jsme tak získali informace, jak se premiér v demisi o Eriku Duchanovou údajně postaral na MMR. „Ale tam to prý není finančně zrovna zázrak, tak má mít ještě jeden post,“ řekl nám zaměstnanec ANO. Že šlo o podložené tvrzení, potvrdili také na MMR, o němž se po odchodu Karly Šlechtové příliš nehovoří.

„Paní Duchanová má od půlky února do konce tohoto roku v odboru kabinetu na MMR dohodu o pracovní činnosti. Jde o poradenskou činnost v oblasti organizačně náročné koordinace stoletého výročí republiky a jeho významných eventů a koordinaci spolupráce českých center a CZT v zahraničí,“ řekl naší redakci Vilém Frček z tiskového oddělení. Naše redakce samozřejmě oslovila také ministryni resortu Dostálovou, náměstka člena vlády Václava Nebeského či státní tajemnici Pikešovou, ti však na naše dotazy nereagovali.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…