ODS, KSČM a ANO budou zahajovat hlavní kampaň pro říjnové volby

05.09.2016 6:18

ODS dnes oficiálně zahájí hlavní část kampaně před podzimními krajskými a senátními vobami. Komunisté krajskou kampaň zahájili v sobotu, nyní představí své plány do senátních voleb. V některých krajích se k nim přidá i hnutí ANO 2011, které v krajských volbách může jen získat. Před čtyřmi lety v těchto volbách nekandidovalo.

ODS, KSČM a ANO budou zahajovat hlavní kampaň pro říjnové volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politické plakáty v ulicích Prahy. Do termínu voleb zbývá týden

ODS, která dříve většině krajů velela, nyní obhajuje 102 mandátů krajských zastupitelů z 675. V senátních volbách usiluje přinejmenším o znovuzvolení osmi ze svých 14 senátorů. Do voleb s heslem Neslibuje reformy, ale to, že se zasadí o jednodušší život v regionech. Strana se chce v kampani vymezit proti rostoucí byrokracii a omezování svobody opatřeními současné vlády.

Komunisté by v senátních volbách rádi přidali další ke svému jedinému senátorovi. Ještě nikdy ale v dějinách českého Senátu nedosáhli na vlastní senátorský klub, k němuž je třeba pět členů horní komory. V krajských volbách KSČM obhajuje 182 mandátů a místo ústeckého hejtmana. "Můžeme mít i více, dobré předpoklady jsou v Olomouckém a Moravskoslezském kraji," uvedl v sobotu předseda strany Vojtěch Filip.

ANO má čtyři senátory a vlastní senátorský klub díky spolupráci s Alenou Dernerovou (za Severočechy.cz). Předpokládá se, že s ohledem na průzkumy bude nejvážnějším soupeřem ČSSD v boji o ovládnutí regionů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…