ODS: Stop útokům na vlastnictví. Stát ho má chránit

11.07.2021 22:07 | Ze sítí

Občanští demokraté se opět pustili do Babišovy vlády. Kabinet podle ODS lidem „hází klacky pod nohy“, přičemž schopní a podnikaví lidé chtějí podle strany od státu akorát klid, avšak „posledních 8 let jim vlády ANO a ČSSD přidávaly naprosto zbytečnou byrokracii“. Za příklad zbytečné byrokracie považují zavedení elektronické evidence tržeb. Podporovatelé strany s tímto přístupem většinou souhlasili, padla ale také výzva do voleb. „Zavrhněte tedy variantu koalice s Piráty,“ ozvalo se.

ODS: Stop útokům na vlastnictví. Stát ho má chránit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová a Zbyněk Snanjura

Anketa

Pokud denní počet nakažených covidem-19 opět vzroste do tisíců, budete pro zavírání restaurací a obchodů?

37%
hlasovalo: 9563 lidí
Občanští demokraté se do vládnoucí koalice pustili v příspěvku, kde poukazují na nutnost malého a efektivního státu. „Je opravdu nesmysl, aby se lidé báli být úspěšní,“ píše ODS.

Současná vláda však prý „dělá dlouhodobě vše, aby tomu tak bylo“. „Místo pomoci jim hází klacky pod nohy. To musíme změnit!“ burácejí, načež dodávají, že „musíme vytvořit prostředí, ve kterém se vyplatí pracovat a podnikat“. „Lidé často od státu nechtějí víc, než jen klid a možnost dělat to, co umí nejlépe,“ míní.

Příspěvek doprovází též citát prvního místopředsedy strany a bývalého ministra dopravy Zbyňka Stanjury. „Absolutně odmítám veškeré útoky na osobní vlastnictví. Přístup musí být přesně opačný. Stát má majetek lidí chránit,“ zaznívá od poslance.

Podle ODS kabinet podnikavým lidem „házel klacky pod nohy“. „Česká republika je plná schopných a podnikavých lidí, bohužel posledních 8 let jim vlády ANO a ČSSD pouze házely klacky pod nohy a přidávaly naprosto zbytečnou byrokracii (například EET). SPOLU naopak věříme, že stát má být malý, efektivní a zbytečně občany nešikanovat,“ znělo.

V diskusi lidé s ODS povětšinou souhlasí – přišla ovšem i výzva pro zavrhnutí povolební spolupráce s Piráty, od nichž občas zaznívají slova kupříkladu ke zvyšování daní. „ODS – zavrhněte tedy variantu koalice s Pyjaty oficiálně a myslím, že hromada lidi vás zase bude volit. Aktuálně je hlas pro SPOLU hlas Bartošovi, a sorry, ale solidární daň už mi stačí,“ sneslo se v diskusi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…