ODS mlčí? Pořad zmizel? To se dějí věci. Pavel Novotný se v noci rozjel znovu

15.04.2022 7:46

Bouřlivák Pavel Novotný (ODS), starosta pražských Řeporyjí, se na CNN Prima News pořádně rozjel. Šéfku Trikolory Zuzanu Majerovou Zahradníkovou opakovaně nazval „koštětem“. Kvůli tomu, jak se staví k ruskému vpádu na Ukrajinu. Po vysílání zdůraznil, že si za svými slovy stojí, ale moderátorovi Petru Suchoňovi se omluvil, že mu rozboural pořad. Jenže, tím to zdaleka neskončilo...

ODS mlčí? Pořad zmizel? To se dějí věci. Pavel Novotný se v noci rozjel znovu
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková a Pavel Novotný v pořadu CNN Prima News. Moderátorem byl Petr Suchoň.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí
Na CNN Prima News v pořadu Co Čech, to politik moderátor Petr Suchoň přivítal předsedkyni Trikolory Zuzanu Majerovou Zahradníkovou a starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného. A ten se s tím nemazal. Tak jako například poslance SPD Jaroslava Foldynu, tak i Majerovou Zahradníkovou nazval „koštětem“.

Koštětem Novotný nazývá toho, kdo se v posledních letech prezentuje s ruskou vlajkou spolku Noční vlci, což se týká již zmíněného poslance Foldyny.

Majerová Zahradníková si štítek s nápisem „koště“ vysloužila za to, že jako předsedkyně Trikolory v časech ruské války na Ukrajině opakovaně zdůraznila, že nestojí na straně Ukrajiny, ale na straně českých občanů a že se má vláda v prvé řadě starat o české občany a nikoli o uprchlíky. Tvrdě se postavila také proti případnému vybudování americké vojenské základny v Česku, o které chtěla ve Washingtonu vyjednávat ministryně obrany za ODS Jana Černochová.

„Petře, proč sem zvete to koště Majerovou Zahradníkovou?“ otázal se Novotný. „Proč je tady to koště?“ pokračoval ve slovní palbě. „Je dobře, že pan předseda Senátu Vystrčil je na místě (na Ukrajině) a přináší svědectví, když tu jsou košťata jako Majerová Zahradníková,“ pokračoval sveřepě Novotný.

Majerová Zahradníková naznačila, že Novotný možná intelektuálně není ničeho lepšího schopen.

V jednu chvíli se starosta Řeporyjí rázně zastal ukrajinských uprchlíků a ostře vyčinil Majerové Zahradníkové, která ve vysílání prohlásila, že „ruská agrese je odsouzeníhodná, každý život, který jde nazmar, zmínil jste například dětské oběti, to je něco šíleného, a já opět říkám, že Ukrajina má právo na obranu. My musíme pomáhat, ale nemělo by se to dít na úkor našich občanů. Což je v současné době věc, která se děje. A já osobně si myslím, že naši občané by měli být vždy na prvním místě“.

A Novotný vyrazil do útoku.

„Dokonce první ukrajinské děti již porážejí naše lemply. Mám tři děti ve školce a je to normálně zvládnutelné a polovina Ukrajinek už má zaměstnání. A to je přesně ono... Kdyby ona říkala aspoň názor, ale to je koště, podněcuje proti Ukrajincům,“ opakoval sveřepě slovo koště Novotný, načež ho Suchoň napomenul, aby to nedělal. 

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Bouřlivé vysílání mělo později dohru na sociálních sítích, kde se Novotný omluvil Petru Suchoňovi.

„Jsem halt jen křupan z vesnice, nikam nekandiduji, jediné mě mrzí, že moderoval kamarád Petr Suchoň, tomu jedinému cítím, že omluvu dlužím. Petře, omlouvám se ti. Jinak si stojím za každým slovem. Člověk/politik má žít v pravdě. Snažím se za každou cenu pravdu říkat,“ napsal Novotný na twitteru.

Pavel Novotný promlouvá

Odmítl se však omluvit Zuzaně Majerové Zahradníkové. A vyjádřil pochopení pro to, proč ODS jako celek k jeho vystoupení před kamerami mlčí.

„ODS správně odmítá komentovat mé chování k Majerové Zahradníkové. Dát mi za pravdu je z hlediska PR u konzervativní strany špatně. Popřít, že je Majerová koště, by bylo čisté lhaní. Že se za Zuzu stydíme, jsem za stranu řekl. Mluvil jsem pěkně pomalu a bez jediného sprostého slovíčka,“ pravil Novotný.

Pavel Novotný promlouvá

Někteří diváci si na to konto posteskli, že by rádi slovní řežbu obou politiků zhlédli alespoň v repríze, ale ve vysílání CNN Prima News ji nemohou najít.

„Chci si to pustit zpětně, ale na iPrima dnešní díl Co Čech, to politik není. Najdu někde link? Díky,“ napsal Lukáš Vlášek.

„Nevím, já tam mluvil slušně, to by muselo mít sakra jiný důvod,“ odvětil Novotný.

Pavel Novotný promlouvá

Zdůraznil, že podobné dotazy je dobré nasměrovat na CNN Prima News, nikoli na něj.

Těsně po půlnoci na pátek si však neodpustil rýpnutí do Zuzany Majerové Zahradníkové.

„Tak repríza zjevně nebude, asi ty její neumyté vlasy,“ konstatoval.

Pavel Novotný promlouvá

V pátek v 7 hodin ráno skutečně duel Novotného s Majerovou Zahradníkovou dostupný nebyl.

Pavel Novotný promlouvá

Novotný naznačil, že se o to postarala právě Zuzana Majerová Zahradníková.

„Dal jsem jí 19 koště, aktuálně se snaží, aby záznam nebyl na webu, naložil jsem jí, co se do ní vešlo, vydal jsem ze sebe maximum,“ pochválil své vystupování. 

Pavel Novotný promlouvá

 

Na následné exhibice Pavla Novotného na sociálních sítích zareagoval první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. „Řeporyjský chráněnec předsedy vlády a ODS Petra Fialy jde ovšem ve svém ubožáctví ještě dál. Tvrdí, že Majerová se prý aktuálně snaží, aby záznam nebyl na webu, což je samozřejmě naprostá pitomost a další zlá lež. Proč by to Majerová či Trikolora dělali? Je to přesně naopak. Majerová se proti postupu vedení Primy, která reprízy neodvysílala a záznam pořadu ze svého webu stáhla, ohradila. Ona se totiž vůbec nemá za co stydět,“ vyvrátil Štěpánek tvrzení Novotného.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…