ODS představila předvolební heslo s veršíky o bolševické vládě. Internet zařval smíchy

31.05.2018 21:33

Občanští demokraté rozjeli ve čtvrtek v Praze další etapu kampaně do říjnových komunálních voleb. Na billboardech se opírají do vlády Andreje Babiše (ANO). „Bolševická vládo, Praha není stádo,“ hlásají modré billboardy. Facebooková komentátorka Karolína Stonjeková si neodpustila na adresu kampaně rýmovaný komentář.

ODS představila předvolební heslo s veršíky o bolševické vládě. Internet zařval smíchy
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Petr Bajer, Alexandra Udženija, Petr Fiala, Zbyněk Stanjura

ODS už se dříve představila plakáty, na kterých tvrdí, že „zpovykaní Pražáci volí ODS“. Strana těmito hesly naráží na primátorku Krnáčovou, která v rozhovoru pro Novinky na adresu Pražanů utrousila, že jsou „trochu zpovykaní s dopravou“.

Nyní pražská ODS dala opět průchod své předvolební kreativitě, tentokrát dokonce ve verších. Bere si v nich na paškál zejména celostátní politiku, konkrétně „bolševickou vládu“.  Není přitom jasné, zda má na mysli tu v demisi, nebo tu, která se právě připravuje.

Kampaň vzbudila zajímavé reakce většinou posměšného charakteru. Facebooková komentátorka Karolina Stonjeková dokonce na adresu těchto hlásných modrých billboardů složila rýmovaný komentář: „V putyku se ponořili, bezva slogan vytvořili, na tramvaj ho nalepili, deset procent prolomili, pak se všichni pochválili,“ recituje na svém Facebooku. Podle ní takových „vtipných heslíček“ má sama velkou zásobu, mohla by se tak okamžitě stát součástí PR volebního týmu ODS.

„Nemohli byste se tam u vás, v mém bývalém ODSkově zeptat, jestli by si mě nechtěli najmout na vymejšlení sloganů?“ táže se s despektem svých přátel, kteří jsou členy ODS. 

Vedení pražské ODS chce již dříve zahájenou billboardovou kampaní poukázat na fakt, že Praha jako město nefunguje. Současně má kampaň vyvolat diskusi o nutných změnách, které přinesou zpět kvalitní správu metropole a zjednoduší život jejím obyvatelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…