ODS vytvořila návrh, jak by chtěla dovládnout

13.12.2012 21:57

Ve sněmovně se podle informací deníku Insider objevily návrhy, jak upravit na posledních přibližně osmnáct měsíců do řádných voleb koaliční smlouvu vládních stran. Text, který má prý deník dispozici, nastiňuje, jak si ODS představuje své dovládnutí.

ODS vytvořila návrh, jak by chtěla dovládnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

 

V asi pětatřicetistránkovém textu lze nalézt například slib: „Po zbytek volebního období nepřistoupíme k dalšímu zvyšování daňové zátěže“ a vzápětí výstrahu, že „dávky životního minima budou chronickým neplatičům exekuovány.“

Důraz je kladen zejména na tzv. prorůstová opatření, jejichž dosavadní absenci vyčítal vládě nejeden ekonom.  ODS by mezi ně ráda zařadila zejména dostavbu dvou bloků jaderné elektrárny Temelín. „Plánovanou výstavbu považujeme za jeden z potenciálně největších stimulů, které může v následujících deseti letech dostat česká ekonomika,“ stojí v textu.

Snaha získat své voliče zpět

Autoři nezapomněli ani na úsporný plán, podle něhož „vláda sníží počet ministerstev o čtyři, s účinností od 1. 7. 2014.“ Text nabývá i předvolebního nádechu, zvláště v pasáži: „V reakci na pokles domácí a vládní spotřeby zpomalíme tempo postupného snižování schodků veřejných rozpočtů, dokud nedojde k obnovení hospodářského růstu.“

Ostatně na znění nové koaliční smlouvy bude mít největší zájem právě ODS, která bude s vidinou padajících preferencí zamýšlet, jak přitáhnout své voliče zpět.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…