Obama a Putin neformálně mluvili v Pekingu o Sýrii i Ukrajině

11.11.2014 11:45

Americký prezident Barack Obama a ruský prezident Vladimir Putin se spolu několikrát krátce neformálně setkali během summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří v Pekingu. Mluvili spolu mimo jiné o Sýrii, Ukrajině a Íránu, uvedl dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Obama a Putin neformálně mluvili v Pekingu o Sýrii i Ukrajině
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Agentuře Interfax Peskov řekl, že oba státníci se spolu od pondělka víc než dvakrát sešli v přestávkách mezi oficiálním programem summitu. Tématem jednání byly prý rovněž rusko-americké vztahy. Podle agentury Reuters ale státníci nehovořili podrobněji o otázkách, které obě země rozdělují.

Mezi Spojenými státy a Ruskem panuje napětí kvůli ruské podpoře proruských separatistů v konfliktu na východní Ukrajině a s tím souvisejícími západními sankcemi vůči Moskvě. Američané také Rusy kritizují za jejich podporu syrského prezidenta Bašára Asada.

Vůdci obou zemí spolu v uplynulém roce komunikovali převážně telefonicky. Naposledy se Obama a Putin sešli při oslavách vylodění v Normandii letos v červnu, napsala agentura Reuters.

Obama a Putin se rovněž v tomto týdnu zúčastní summitu států G20 v australském Brisbane. Představitelé Bílého domu předem sdělili, že se v Pekingu ani v Brisbane neplánuje oficiální jednání Obamy a Putina, očekává se ale jejich neformální dialog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…