Obě strany konfliktu na Ukrajině mají své spojence, připomíná novinář Best

01.09.2014 14:46

Americký novinář Erik Best mluví na svém webu The Fleet Sheet o teroristické invazi na Ukrajinu. Zamýšlí se nad tím, kolik je potřeba vojáků, aby se mohlo o invazi mluvit. Deník The Guardian takto označil i vyslání amerických zvláštních jednotek do Sýrie. Best ale připomíná, že na Ukrajině probíhá občanská válka. A obě strany konfliktu mají vlastní spojence.

Obě strany konfliktu na Ukrajině mají své spojence, připomíná novinář Best
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se podle Besta připojil k módní vlně a nazval přítomnost ruských jednotek na Ukrajině invazí.

S teroristy se nevyjednává. Máme na základě toho přerušit styky s Ruskem?

„Kolik je třeba vojáků na cizí půdě, aby to už znamenalo invazi? Tisíce? Tři stovky? Představovaly invazní sílu i americké zvláštní jednotky, které byly vyslány do Sýrie?“ ptá se Best a pokračuje: „A jsou-li proruští separatisté na východě Ukrajiny teroristé, jak na tom trvá Petro Porošenko, dělá to teroristy i z tisíce neoficiálních ruských vojáků na Ukrajině?“

Celý článek ZDE.

Pak by se nabízelo, aby Západ přerušil styky s Ruskem na základě toho, že s teroristy se nevyjednává. To například opakovaně prohlašuje český prezident Miloš Zeman. NATO by pak mohlo vpadnout do Ruska, protože Putin jako první ignoroval hranici cizího státu.

Každou stranu konfliktu na Ukrajině podporují její spojenci

„Než mluvit o invazi nebo o teroristech, měli bychom situaci na Ukrajině spíš dál nazývat občanským konfliktem nebo dokonce občanskou válkou, v níž každé straně poskytují pozemní podporu její spojenci,“ radí novinář Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…