Obejměte muslima. Neuvěříte, jaká akce se v pátek odehrávala v Praze

26.03.2016 7:39

S rozpaženýma rukama a zavázanýma očima stál v pátek odpoledne u pražského nákupního centra Anděl muž s cedulí na krku: „Jsem muslim, věříte mi natolik, abyste mě objali?“ Tuniského studenta Mohameda Sahbiho si lidé fotili, někteří, převážně mladí jedinci, se odvážili a opravdu se k tuniskému studentovi přitiskli. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Obejměte muslima. Neuvěříte, jaká akce se v pátek odehrávala v Praze
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

„Vadí mi, že nás lidé hází všechny do jednoho pytle, extremisté jsou všude. Lidé, kteří spáchají atentát, nejsou ambasadory, nereprezentují nás jako skupinu. A co se týče mě, muslim, který v rámci boje za náboženství spáchal takový útok, už pro mě není muslim,“ řekl serveru.

Celý text je ZDE

„Zatím tady stojím půl hodiny a opravdu mě několik lidí obejmulo. Mám z toho dobrý pocit, lidé byli milí a hodní, čekal jsem negativní reakce, ale zatím se nic nestalo,“ dodal.

Že ale neslyšel úplně všechny reakce dokazuje i moment, který popisuje studentka politologie na Karlově Univerzitě Anežka Pospíchalová, jež celý průběh projektu natáčí.

„Přišel za mnou muž, ptal se mě, proč nemá samopal a jestli vím, že chce zotročit české ženy, tak jsem mu řekla, ať za ním jde, zeptá se ho, Mohamed tady stojí, je otevřený, má zavázané oči, rozpažené ruce a pokud máte nějaký dotaz, můžete za ním jít a zeptat se ho, muž ale této možnosti nevyužil, jen mávl rukou a řekl, že je to celé nesmysl.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…