Obžaloba Nagyové je k přečtení. S výjimkou intimit premiérovy sekretářky

16.07.2014 21:39

Od obžalování aktérů první větve kauzy kolem Jany Nagyové (dnes Nečasové) uplynul zhruba měsíc. Vrchní státní zastupitelství v Olomouci viní Jana Pohůnka, Ondreje Páleníka, Jana Kovandu a Janu Nečasovou ze zneužití vojenského zpravodajství pro sledování bývalé manželky premiéra Petra Nečase. Obžalobu si díky týdeníku Euro a serveru E15.cz mohou nyní přečíst všichni. Zveřejnili ji totiž na svých webových stránkách.

Obžaloba Nagyové je k přečtení. S výjimkou intimit premiérovy sekretářky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Server E15.cz zdůvodnil zveřejnění textu obžaloby tím, že vyšetřovatelé doposud veřejnosti nesdělili pohnutky, které je vedly k otevření celé kauzy, ani to, jakými důkazy svoje tvrzení podkládají. Navíc prý v obžalobě pracují s intimními informacemi Jany Nečasové (dříve Nagyové). Ty ale redakce s ohledem na ochranu soukromí aktérů začernila.

Dokument k nahlédnutí ZDE

Co všechno se v šedesáti třístránkovém dokumentu můžeme dočíst? Ostravský žalobce olomouckého Vrchního státního zastupitelství Rostislav Bajger v obžalobě údajně popisuje, jak celý případ vznikl i jak se podezřelí domlouvali na sledování manželky premiéra Petra Nečase a dvou zaměstnanců Úřadu vlády.

V dokumentu lze také nalézt výtahy z dosud nepublikovaných výpovědí, i utajovaných svědků z vojenské tajné služby, a Úřadu vlády, včetně způsobů, jakým měla být sledování objednávána a realizována.

Co ale v textu chybí, je podle serveru e15.cz informace o tom, která soukromá bezpečnostní agentura sledování na údajnou zakázku Jany Nečasové (dříve Nagyové) prováděla. To by přitom prý měla být údaj, o který by se měli vyšetřovatelé opírat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…