Obžalovaný byl ovlivněn propagandou Islámského státu... Tento Palestinec se v Německu na svobodu nepodívá hodně dlouho

04.03.2018 12:54

Soud v Hamburku včera poslal Palestince Ahmada A. na doživotí do vězení. Sedmadvacetiletý muž byl uznán vinným ze spáchání teroristického útoku, při kterém zemřela jedna osoba a dalších šest bylo zraněno.

Obžalovaný byl ovlivněn propagandou Islámského státu... Tento Palestinec se v Německu na svobodu nepodívá hodně dlouho
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranti

K teroristickému útoku došlo v obchodním centru Edeka, které se nachází v hamburské čtvrti Barmbek. Sedmadvacetiletý Palestinec zde ubodal k smrti jednomu muže a poté vyběhl ven na hlavní třídu, kde zranil dalších šest lidí. U soudu čelil obžalobě z vraždy a pokusu o dalších šest vražd. Z obou těchto trestných činů byl nakonec také uznán vinným a od mírnějšího trestu jej nezachránila ani závěrečná lítost, kdy se poprvé od začátku procesu omluvil příbuzným oběti.

Palestinec krátce po zatčení uvedl, že jeho trestný čin byl motivován náboženstvím. Psychiatrické vyšetření ukázalo, že je plně způsobilý nést trestněprávní následky svého činu. Podle obžaloby byl teroristický čin reakcí na konflikt mezi muslimskými věřícími a Izraelem, který se týká Chrámové hory v Jeruzalémě. Útočník chtěl zabít co nejvíce lidí a při svém běsnění hlasitě vykřikoval „Alláhu Akbar“ (Bůh je veliký, pozn. redakce).

Celý text v němčině je ZDE.

„Obžalovaný byl ovlivněn propagandou Islámského státu, k čemuž přispěla také jeho labilní a nevyrovnaná povaha,“ vysvětloval předsedající soudce v rámci čtení rozsudku. Mladý Palestinec přišel do Evropy před deseti lety a několik měsíců před spácháním teroristického činu dorazil do Německa. Většinu svého pobytu ve své nové zemi stráví ve vězení. Požádat v Německu o předčasné propuštění lze v případě doživotního trestu až po patnácti letech.

Jak ovšem poznamenává deník Zeit, palestinský terorista o tuto možnost s největší pravděpodobností přijde. Sedmadvacetiletý pachatel je další z celé řady neúspěšných žadatelů o azyl, kteří přesto v Německu i nadále zůstali. Mnozí z nich se poté dopustili trestného činu. Ať už šlo o krádeže, znásilnění nebo dokonce teroristický čin. Německá vláda se sice snaží v posledních měsících zrychlit deportace, ale není v této své snaze příliš úspěšná


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…