Obžalovaný úředník končí v pozici ředitele. S padákem 300 tisíc

06.09.2011 17:50

Ředitel Úřadu regionální rady Severozápad Petr Kušnierz, kterého policie viní z podílu na zneužití peněz z evropských fondů, končí ve funkci. Na dlažbě ale asi neskončí. Stát totiž zkompromitovanému úředníkovi možná zaplatí odstupné ve výší 300 tisíc korun.

Obžalovaný úředník končí v pozici ředitele. S padákem 300 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Politici Kušnierze z funkce odvolali až šest měsíců poté, co policie začala vyšetřovat kauzu zneužití evropských dotací. Kušnierz, který nyní čeká ve vazbě na soud, byl dosud v neplaceném volnu.

Podle náměstka ústecké hejtmanky Pavla Koudy má Kušnierz na zlatý padák nárok. Poslanec a předseda regionální rady Jiří Šulce uvedl, že rozhodnutí o konečné výši odstupného zůstává na řediteli úřadu. "Když dostane výpověď, dostane tři platy, může zůstat i řadovým zaměstnancem nebo může být ukončen pracovní poměr dohodou. Takže nedostane vůbec nic," uvedl poslanec pro server Aktuálně.cz. Mluvčí úřadu Vojtěch Krump potvrdil, že úřad s Kušnierzem odstupné projedná.

Kušnierzovi hrozí až 12 let za mřížemi

Podle informací Aktuálně.cz hrozí Kušnierzovi až dvanáct let vězení. Podle obžaloby přišel úředník v rámci smyšlených projektů k několika milionům korun. I přes vážná obvinění zůstával Kušnierz až dosud ve své funkci. "Dokud byl jen vyšetřován, nebyly potvrzeny žádné údaje o jeho činnosti. I když byl teď obžalován, tak pro nás presumpce neviny platí, ale přeci jenom je to veřejná funkce," uvedl poslanec Šulc ve vysvětlení, proč s odvoláním ředitele úřadu až dosud otálel.

Kušnierz se přitom se Šulcem zná již dlouhá léta. Obžalovaný pracoval i jako jeho poslanecký asistent.


Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…