Od Zemana udeřilo: Sebranka leze z děr! Jde o generála

23.07.2019 11:10

Šéf Národní protidrogové centrály policie Jakub Frydrych čelí kritice za to, že poskytl rozhovor ruské státní agentuře Sputnik, která je považována za vlajkovou loď šířící ruský, mnohdy zkreslený, pohled na svět. Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček se opět zlobí, že už se zase kádruje podle toho, komu rozhovor poskytnete, a komu ne.

Od Zemana udeřilo: Sebranka leze z děr! Jde o generála
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jakub Frydrych svolil, že dá rozhovor ruské státní agentuře. Sdělil v něm mimo jiné, že snahy o legalizaci drog, především tvrdých drog, považuje za velmi nebezpečné. Tvrzení, že lidské zákony lze v tomto směru poměrně snadno změnit, považuje za demagogické.

„To je častý ryze demagogický argument příznivců plné legalizace drog. Látky způsobující změnu vědomí jsou v různých hodnotových a civilizačních okruzích podmíněny historicky, kulturně a spirituálně. V žádné kultuře není však historicky užívání drog spojeno s bezbřehou svobodou individua zneužívat psychoaktivní látky svévolně a mimo jakýkoliv společenský a regulační kontext. V konzumní společnosti sehrává zneužívání některých typů drog roli statusového atributu, kterým se manifestuje sociální nerovnost a iluzorní pocit výlučnosti, oboje navázané na socioekonomickou úroveň, ať již reálnou nebo iluzorní,“ konstatoval Frydrych.

Za to, že poskytl rozhovor právě této agentuře, čelil kritice např. ze strany serveru Aktuálně.cz. Šéf protidrogové centrály však prý na svém jednání nevidí nic špatného.

Anketa

Bojíte se, že Babiš zneužije svého postavení k tomu, aby zastavil vyšetřování Čapího hnízda?

hlasovalo: 10917 lidí

„Určitě po mně nechtějte, abych komentoval nějaké vaše úsudky. Můžu vám to popsat velmi lakonicky. Byl jsem požádán o čistě odborný rozhovor. Dostal jsem gramotné otázky, což se v českém veřejném prostoru často nestává. A odborně jsem na ně odpověděl,“ řekl serveru Frydrych.

Na sociálních sítích se Frydrycha zastal mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček. „Z děr zase vylezla bolševická kádrovací sebranka, která chce rozkazovat, s kým se můžeme bavit a s kým nesmíme,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…