Od pondělí otevřeme, avizují vlekaři. Jsou připraveni hlídat dodržování opatření

12.02.2021 14:08

Pokud v noci na pondělí skutečně skončí nouzový stav, budou se moci otevřít obchody, bazény, fitness centra, kadeřnictví a jiné provozy. Na otevření se chystají také lyžařské areály. Ty doufají, že se návštěvníci budou chovat zodpovědně.

Od pondělí otevřeme, avizují vlekaři. Jsou připraveni hlídat dodržování opatření
Foto: Skiareál Lipno
Popisek: Skiareál Lipno.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) naznačil, že bude hledat cesty, jak udržet v platnosti co nejvíc opatření i bez nouzového stavu. Ale pokud vláda či kraje nenajdou cestu, jak opatření udržet v chodu, od pondělí se otevřou mimo jiné i ski-areály.

Prezident Asociace lanové dopravy Jakub Juračka Právu řekl, že se ski-areály na pravděpodobné otevření v pondělí chystají. To by mohlo zahrnovat i označení míst, kde lidé mají nosit roušky a připravování se na přijímání bezkontaktních plateb.

„Víme, že jsou to zodpovědní lidé, kteří si uvědomují vážnost epidemické situace a věříme, že budou námi převzatá pravidla z alpských zemí dodržovat,” napsal Novinkám.

„Jinými slovy – pořádek jsme si mezi sebou udělali vždy, nevidím žádný důvod, proč by někdo tak jednoduché věci, v zájmu ochrany zdraví svého, svých zaměstnanců a zákazníků, nedodržoval,” dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…