Odborář tvrdí, že se ho snažili uplatit za loajalitu k novému řediteli DPP

08.03.2012 11:43

Předseda jedné ze 16 odborových organizací pražského dopravního podniku (DPP) Petr Pulec tvrdí, že mu byl nabídnut úplatek 100.000 korun měsíčně za loajalitu k novému řediteli podniku Vladimíru Lichovi. Člověk, který s nabídkou přišel, údajně tvrdil, že je z okruhu lidí, kteří mají vliv na pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS). Primátor to ale odmítá.

Odborář tvrdí, že se ho snažili uplatit za loajalitu k novému řediteli DPP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na schodech v metru

Odboráři dopravního podniku kritizují způsob, jakým byl nedávno nový ředitel podniku vybrán. Licha jmenovala bez výběrového řízení rada města s tím, že jde o dočasného krizového manažera. Podle odborářů ale volba nebyla transparentní, podle nich navíc nebylo formálně ukončeno výběrové řízení na personální agenturu, která měla nového šéfa vybrat. Vedení města ale s kritikou nesouhlasí.

Reakce primátora Prahy:

Důrazně vylučuji, že bych se já či někdo z mých kolegů pokoušel dosadit pana Liche do funkce krizového manažera DPP nelegálními prostředky. Dnes ráno jsem o celé situaci hovořil s panem Pulcem a osobně ho o tom informoval. Osobně považuji kauzu údajného úplatku za další provokaci, která má zabránit tomu, aby se pan Lich mohl v nejbližší době ujmout své funkce. Tento útok považuji za natolik závažný, že jsem kontaktoval pana Liche a zvažujeme podání trestního oznámení. Chci se bránit všemi možnými prostředky proti těmto praktikám.

Chápu, že některým lidem vadí případné dosazení pana Liche do funkce krizového manažera DPP, neboť se bojí, že by došlo k přerušení jejich vazeb umožňujícím jim vysávat DPP a peníze občanů. Na mém odhodlání v nastolení standardních poměrů v DPP to však nic nezmění.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…