Odborový šéf Středula: Pokud se k moci dostane Němcová, zakročím

24.07.2013 10:27

Představitelé Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) přivítali pád vlády Petra Nečase a návrat bývalé koalice k moci si nepřejí. Předseda jedné z největších odborových organizací KOVO Josef Středula je pro to, aby sněmovna podpořila vládu Jiřího Rusnoka. Vidí to jako jediný logický krok.

Odborový šéf Středula: Pokud se k moci dostane Němcová, zakročím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf odborů KOVO Josef Středula

Své stanovisko vysvětlil pro server Prvnízprávy.cz šéf KOVO následovně: "Protože jestliže se poslanci drží zuby nehty míst v Poslanecké sněmovně a nechtějí  se rozpustit, tak jediný logický krok je podpořit Rusnokovu vládu. Všechny ostatní varianty jsou jejich spekulací, kdy se obávají o svá místa a zřejmě k tomu mají vážný důvod, neboť občané s nimi spokojeni nejsou."

Pro ParlamentníListy.cz Středula dříve uvedl, že na nové vládě oceňuje její připravenost jednat se sociálními partnery. Nejdůležitějším úkolem Rusnokova kabinetu by mělo být podniknout kroky ve věci zlepšení ekonomiky České republiky. S tím dále souvisí příjmy, daňové úniky a jak s nimi bojovat.

Trojkoalici to zavaří

Pokud by se vláda trojkoalice dostala znovu k moci, tentokrát  v čele s Miroslavou Němcovou, udělá prý Středula z pozice své funkce vše pro to, aby příští volby její zástupci prohráli "hodně dramaticky, hodně drasticky". Nic jiného si prý nezaslouží vzhledem ke škodám, které napáchali. "Ekonomika dostala takové rány, že jsme se z nich ještě nevzpamatovali a místo toho, aby si nechali poradit od sociálních partnerů, tak dávkovali další restrikce a dnes jsme jediná země ve střední Evropě, která vykazuje pokles hospodářství. Vláda nebyla schopna uřídit základní ekonomické toky, které předpokládají nějakou znalost a dovednost," vypočítává.

Dosavadní předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil bude ve sněmovních volbách možná kandidovat v Praze za ČSSD. Pokud by k tomu došlo, uvolnilo by se jeho místo a Středula by mohl o post v čele konfederace usilovat. O tom ale nechce šéf KOVO zatím spekulovat. "Nyní je to předčasné. Nejdříve musí kandidáta někdo navrhnout – v odborech neplatí, že by si kandidáti sami určovali svoji nominaci. Myslím, že to bude v odborech poměrně zajímavý proces, než kandidát spatří světlo světa a bude oznámen," uzavřel Josef Středula rozhovor pro Prvnízprávy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…